Как да поддържате кожата си през зимата?

22
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Имате ли чувствителна кожа, която реагира на внезапната промяна на времето? Заради зимата кожата ви става все по-суха и раздразнена.

 

ТЕЦ, климатик, падащите температури са виновниците за болката и възпалението на кожата. Това често води до заболявания като екзема, розацея и псориазис.

 

Как може да предотвратите зимните обриви?

 

Е, по-добра е превенцията, отколкото лечение след като раните вече са налице. В момента, в който усетите някакви симптоми като сухота, сърбеж, болка – действайте веднага, не отлагайте.

 

Четете още: Минерален грим и неговите предимства

 

Снабдете се с подходящи продукти под ръка – балсам за устни, крем за ръце и лице, овлажнители, така че да можете да туширате още първоначалните симптоми на дразнене.

 

 

Използвайте правилният продукт за почистване на кожата

 

Не само на лицето, но и по цялото тяло. Кожата ви произвежда естествена мазнина, така че ако постоянно почиствате кожата си от жизненоважните мазнини по тялото, то това ще е стимул то да произвежда повече от тях. Това може да доведе до запушени пори, болезненост и акне.

 

Почиствайте кожата на лицето си с продукти, които запазват естественото pH на кожата. Използвайте такива, който почистват без да отнемат естествената мазнина от кожата.

 

Четете още: Как да се гримираме в офиса?

 

Ефективно овлажняване

 

Първата стъпка е да разберете какъв е вашият тип кожа. Използването на неподходящи продукти е грешка, която може да влоши проблемите. Ако кожата ви е чувствителна, търсете продукти, които да я щадят.

 

Сухата и чувствителната кожа се нуждае от правилна грижа. Избирайте нежни, клинично доказани продукти, които успокояват и възстановяват кожата.

 

Снимки: marin FreeDigitalPhotos.net