Обучение с ваучери по схемата Аз мога повече 2014-2015

5
Добави коментар

Детайли

Категория: Обучение с ваучери – какво представлява и кой го предлага?

Обучение с ваучери по схемата Аз мога повече 2014-2015

 

Кой е доставчик на обучение по схемата Аз Мога Повече за 2014-2015?

   Доставчикът на обучение предоставя курсове за безплатно обучение, към които можете да се присъедините с Ваучера, който Агенцията по Заетостта предоставя на кандидатствалите и одобрени лица по програма Аз Мога Повече за периода 2014-2015 година. Той трябва да има лиценз от НАПОО и съответно да бъде одобрен от Агенцията по Заетостта.

 

Подадох документи за курс Оперативно счетоводство – доставчиците на обучение по схема Аз Мога Повече посочени ли са някъде?

   След като бъдете одобрени за Ваучер за Безплатно обучение по счетоводство, можете да потърсите в интернет списък с Доставчиците на Обучение. Повечето от тях имат интернет-страници, чрез които можете да се свържете с тях и дори да видите кои са следващите дати за започване на курса по Оперативно счетоводство по Аз Мога 2014-2015.

 

Какво представлява обучението с ваучери по програма Аз Мога Повече за периода 2014-та – 2015-та година?

   Безплатното обучение с ваучери е възможно, благодарение на проект по Оперативна Програма за Развитие на Човешките Ресурси по схемата Аз Мога Повече за 2014-2015. Целта на схемата е да се даде възможност на работещи в частния сектор (включително и самонаети) лица да повишат своята професионална, езикова или ключова компетентност като държат съответния курс при Доставчик на обучение с Ваучери.

 

Кой може да се възползва от него?

   Всяко одобрено от Агенцията по Заетостта работещо лице може да се възползва от обучението с ваучери. Процедурата по кандидатстване беше следната: 

Правите копие на личната си карта и на дипломата си за завършено (средно или висше) образование. С него отивате в регионалната Дирекция Бюро по Труда и попълвате комплекта документи.
След като бъдете одобрени, имате 30 дни да си изберете доставчик на обучение. Той попълва Уведомлението, което сте получили от Агенцията по Заетостта и Вие връщате документа в Бюрото по Труда. Имайте предвид, че има форма на обучение, която Ви дава възможност да изберете да се запишете при Доставчик на обучение, който е с офис в Казанлък или Ямбол, например, докато Вие живеете в Стара Загора или Силистра. Това е ДИСТАНЦИОННОТО обучение.
7 дни преди началото на курса, за който сте се записали, вземете своя ваучер за безплатно обучение и го занесете в офиса на Доставчика на обучение по схемата Аз Мога Повече, който сте избрали.

 

Какво мога да изучавам безплатно по Аз Мога Повече 2014-2015?

   Курсовете, от които можете да се възползвате, се делят на две големи групи: за ключова компетенция (Дигитални компетенции или чуждоезиково обучение – английски, немски, френски, испански и още много езици) и за професионална квалификация (напр. Оперативно счетоводство). Всеки кандидатстващ за Ваучер за Безплатно обучение може да кандидатства за два курса – по един от всяка група.