Най-важните атракции в Кения – сафарита

41
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Летене с балон над саваната в Кения

Кения, страната на контрастите. Вътрешността на страната е заета от савана и добре пазени резервати, пустини граничещи с високи планини покрити със сняг. Крайбрежната част се къпе в Индийският океан и определено е по-малко известна с екзотичните си плажове и коралови рифове. Повечето атракции в Кения, които Европа и Америка познава са сафаритата, летене с балон над Масай Мара, изкачване на планината  Кения и разбира се гмуркане в Индийския океан по бреговете на  Малинди.

 

Национален парк Найроби  – намира се само на няколко километра от град Найроби и ако се изкачите  на някой небостъргач, може да видите оградите на резервата и дивата природа. Националният парк е всъщност най-близката и леснодостъпна атракция в Кения. В тази част на парка през сухият сезон може да се наблюдава миграцията на антилопите Гну и зебрите, както и вече застрашените от изчезване носорози.

Национален парк Малинди – Защитена територия с много красиви крайбрежни рифове идеални за водни спортове и гмуркане, сърфинг, както и  подводен риболов. Истинска туристическа атракция в  Кения за богатите посетители на страната.

Планината Кения – това е вторият по височина планински масив на континента Африка след Килиманджаро. Високите върхове са покрити със сняг целогодишно и са трудни за изкачване. За любителите алпинисти, по-ниските върхове предлагат идеална гледка на околността.

Национален резерват Самбуру – намира се в северната част на страната. Реката Uaso Nyiro, която минава през резервата напоява горите и пасищата в този защитен район. В реката се среща Нилски крокодил, а около пасищата за тревопасни животни се срещат трите най-големи котки – лъв, леопард и гепард.

Остров Ламу се намира много близо до континенталната част на Кения и е успял да запази непокътната природата си от масовият туризъм. Тук няма да срещнете моторни превозни средства. Предвижването става с лодки по вода или с магарета по сушата. Именно това е чара на архипелага, което е част от атракциите на Кения.

Езерото Накуру (Nakuru) – Много красиво плитко езеро в централната част на Кения.  Изобилието от водорасли и дребна риба са любимо място за фламингото . Тук наведнъж може да видите над 1 милион птици, което си е истинска атракция  в  Кения. За съжаление през последните няколко години броя на птиците е рязко намалял заради замърсяването на водата.

Резервата Масай Мара една от най-големите  атракции в Кения заради невероятната гледка на миграцията на стотиците хиляди антилопи гну и зебри. Така нареченото Велико преселение започва от резервата Серенгети  и  стига до Танзания , като може да се наблюдава от туристите от юли до октомври.

Смарагдовото езеро Туркана – рядко срещана туристическа атракция в Кения заради интересното разположение на самото езеро. То се намира в кратера на изгаснал вулкан, а по бреговете му има екзотична растителнoст. Тук е разположен палатков лагер с доста удобства  като повечето хотели специално за фотографите и любителите на усамотението и романтиката.

Национален парк Амбосели – Намира се в подножието на Килиманджаро, като в миналото е бил ловен резерват. При по-голям късмет може да видите групи от слонове, които мигрират в района. Насладете се на панорамната гледка към най-високата планина в Африка Килиманджаро.

Национален парк Hell Gate  – малък парк разположен  в долината Рифт. Този резерват е единственият в който може да се разхождате сред дивата природа без водач.  В резервата има драматични пейзажи, проломи, стръмни скали и базалтови скални колони.