Касияс: Голяма част от успеха на Реал се дължи на Моуриньо

7
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Икер Касияс обясни причините за слабата игра на Реал Мадрид

Стражът на Реал Мадрид Икер Касияс защити старши-треньора на тима Жозе Моуриньо и вярва, че възраждането на клуба в последните няколко години се дължи именно на португалския стратег. 31-годишният испански национал не удобрява критиките отправени по адрес на Моуриньо в последно време, след като големите успехи на отбора през последните няколко сезона се дължат именно на мениджъра на „Лос Бланкос”.

Треньорът на „кралския клуб” бе освиркан от част от феновете на тима заради разочаоващия старт на тазгодишната кампания в Примера Дивисион, но Касиляс настоява, че португалецът заслужава по-голямо уважение за положените от него усилия. Вратарят на мадридчани заяви в последните спортни новини на официалния сайт на клуба:

„Ние напълно вярваме на Моуриньо. Той завари един много млад отбор при пристигането си преди три години и смятам, че голяма част от успехите на Реал Мадрид се дължат именно на него.” „Моуриньо направи няколко доста добри сезона. Да поддържаш статута на най-добър треньор в света е доста трудна задача и вмомента голяма, част от проблемите му се дължат на това. Критиките към него са неоснователни.

Той е треньор, който ни е дал много.” „Моуриньо пое един много млад отбор и успя да го изведе до нивото на Барселона, които разполагаха със състав, печелещ трофей след трофей.” В момента Реал Мадрид са трети в таблица с класирането, като изостават на лидера Барса с цели 11 точки, те обаче продължават да бъдат един от фаворитите за титлата през този, според много футболни прогнози.