Бамбукова къща в Тайланд

34
Добави коментар
Stenia
Stenia

Красивата бамбукова къща се намира в селце в долината на свещената река Ayung в Бали. Нейната структура е създадена така, че да се слива с тропическата среда наоколо и е изградена от бамбук, който е много издръжлива основа. Тъй като архитектите правят всяка къща спрямо специфичните нужди на собствениците, те са с различна визия и функционалност. Макар че не са големи като конструкция, къщите се превръщат в екзотичен оазис сред природата.

Пространствата под покрива на къщата не са напълно затворени, което позволява на бриза да се движи из стаите и да ги охлажда. Огромният покрив скрива от жаркото слънце, но не блокира напълно светлината, която идва от всички страни.

Във вътрешната част на къщата е оформена спираловидна стълба между платформите, която се слива с околната структура. Тя е заобиколена от откритите зони, които са оформени с различна функционалност.

В едната част на къщата е оформена трапезарията, която е обзаведена семпло, тъй като основна фокусна точка във визията е гледката от полуоткритата тераса.

Кухнята е обзаведена модерно, но е в натурални разцветки и с невероятна панорама към зеленината. Тя е просторна и висока, а вътрешността й е изпълнена със светлина отвън.

Част от пространствата във вътрешността на сградата са почти скрити между стените, за да се осигури сянка в горещините. Интересна е визията на полуоткритата баня с мивка и зона за душ.

 

В едната част на къщата е оформена работна стая с бюро, което може да се употребява по различен начин и може да съхранява доста от вещите в стаята. Тъй като натуралната светлина в тази част на сградата е по-малко, е монтирана лампа.

 

Спалните са екзотични и уединени, но са с невероятна гледка към джунглата. Те не са много големи, но са достатъчни, за да има в тях легло и семпло кресло. Стаите са полуотворени, така че да осигуряват условия вътре според желанието на хората.

Тъй като част от стаите са нависоко, те разполагат с гледка над джунглата. Уединението във височината им дава възможност да се монтира вана в спалнята, недалеч от леглото.

Къщата е достатъчно просторна, за да се оформи гардеробна стая за дрехи и аксесоари, в която вещите могат да се съхраняват така, че да се виждат и намират бързо, когато са нужни.

Пред къщата е изградена открита тераса с басейнче, която е заобиколена от джунглата и дава възможност на хората да релаксират до водата.