Фактори при избор на перфектния овлажнител

8
Добави коментар
angelico
angelico

Избора на овлажнител не трябва да произлиза от убеждението втълпено от реклама или промоция на пакета, има много други фактори, които са:

1. Тип кожа – за мазна кожа трябва да използвате масло с по-малко овлажнител, а за суха кожа трябва да използват масло с повече овлажнител. Между другото, правилния овлажнител е този, който ви кара да се чувствате комфортно и уютно след полагането му върху кожата.

2. Сезона – през зимата мазния овлажнител е по-подходящ за използване, отколкото в дъждовно време или през лятото.

3. Ароматните овлажнители са по-привлекателни, но те може да предизвикат алергия. Хората, които имат алергии е по-добре да използват овлажнители без аромат за да избегнат дискомфорта, който може да се породи.

4. Химичните компоненти в овлажнителя трябва да са показани като съставки върху етикета. При мазните овлажнители може да се избере такъв с високо съдържание на оклузивен субстрат, и още повече влагозадържащ агент, който може да ви даде овлажняване и омекотяване на кожата. Има и такива, които съдържат слънцезащитен агент, но това зависи изцяло от производителя.

5. Малките рекламни опаковки са най-добрият начин да разберете какъв овлажнител е подходящ за вашата кожа. От друга страна, ако няма такива, купете най-малката опаковка, за да пробвате и ако възникне алергична реакция да не съжалявате за дадените пари за овлажнител, който няма да използвате.

6. Цената е също важен момент. Това не означава, че всички добри продукти трябва да бъдат с по-скъпа цена. Изберете най-подходящия.