Положително мислене

28
Добави коментар
qnitka
qnitka

   От всички неща, които могат да ти бъдат отнети – притежанията ти, младостта ти, думите ти, правата ти – това, което никой не може да ти отнеме е…

1. Твоята уникалност – Ти си неповторим. Има магия в теб, която е само твоя. Да имаш ниско мнение за себе си не е смирение, а самоунищожение. Да почиташ своята уникалност не е егоизъм, а необходима предпоставка за щастие и успех. Заслужаваш да носиш усмивка в сърцето си. Не заради това, което имаш или което правиш, а заради това, което си. Да, ти се променяш всеки ден, но си винаги невероятен такъв какъвто си.

2.  Какво чувстваш към себе си – Отнема много време, за да се научиш как да не съдиш себе си през очите на другите, но когато го направиш светът е твой. Всички сме поставени на тази земя, за да открием живота за себе си и никога няма да бъдем щастливи или успешни, ако се опитваме да живеем живота такъв, какъвто го вижда някой друг. Така че, престанете да се притеснявате толкова много за това, което мислят другите за вас. Това, което те мислят не е толкова важно. Това, което е важно, е какво ти мислиш за себе си и как ти се чувстваш. 

  

3. Твоята интуиция – Ако мислиш точно като всички останали, значи всъщност не мислиш. Следвай интуицията си. Прави това, което е смислено за теб. Никога не сравнявай твоето „пътешествие“ с това на другите. Всеки има своя борба, свои предизвикателства и различен път, който е избрал, за да стигне до там, където е. Помни: не е необходимо да чакаш всички външни обстоятелства да се наредят перфектно, за да започнеш да живееш живота на мечтите си. Това, което търсиш, е някъде вътре в теб. 

4. Твоята страст – Ако някога е имало момент, в който трябва да последваш страстта си и да направиш нещо от значение за теб – СЕГА е моментът. Намери страстта си, каквато и да е тя. Стани едно с нея, позволи й да се слее с теб и велики неща ще се случат ЗА теб, НА теб и ЗАРАДИ теб. И дори ако нещата не се развият според плана, ти все още ще си на правилния път. Защото никога нещо, в което влагаш страст, не е губене на време, не зависимо какво се получава. 

5. Твоята решителност – Когато животът те среща с нещо, което те кара да се страхуваш, той ти дава възможност да станеш по-силен и по-смел. Нищо не е постоянно в този луд свят, дори грешките ти, провалите ти и неприятностите. Ако държиш очите си отворени и краката ти се движат напред, рано или късно ще намериш това, от което имаш нужда.

6. Отношението ти – Нещо, което никой не може да ти отнеме, е начина, по който избираш да отговориш на това, което другите ти казват и правят. Последната от свободите ти е  да избереш отношението си във всяка появила се ситуация. Избери да бъдеш щастлив и позитивен. Не винаги е лесно да намериш щастието в себе си, но е невъзможно да го намериш другаде. Независимо от ситуацията, пред която сме изправени, отношението, което имаме, е въпрос на наш личен избор. Така че усмихвай се докато се отдалечаваш и се преместваш от негативните хора и техните действия. 

7. Твоята способност да разпръскваш любов и доброта – Мерилото за твоя живот няма да бъде какво си натрупал, а какво си раздал. В 99% от времето получаваш това, което си вложил, затова раздавай свободно. Благотворителността може да бъде под формата на усмивка, като дадеш на някой рамо да се облегне на него или просто му подадеш ръка. Има много добри постъпки, които не струват нито стотинка. Не забравяй, че най-голямата от всички цели е да бъдеш щастлив. Ако искаш да си щастлив – прави тези около теб щастливи. 

8. Твоята надежда – Не товарът те събаря, а начинът,  по който го носиш. Най-големите спънки, които стоят между човек и това, което иска в живота, са желанието да опита и вярата да повярва, че е възможно. Надеждата е тънко гласче вътре в главата ти, което шепне „може би“ когато изглежда, че целият свят крещи „невъзможно е!“

9. Твоето знание и житейски опит – Характерът и мъдростта се формират с времето. Достигаме до тях чрез загуба, уроци и триумфи. Достигаме до тях след съмнения, колебания и неизвестности. Ако имаше точно определен път към успеха – всеки щеше да е поел по него. Семената на успехите ти са посяти в миналите ти провали. Възходите ти ще се родят от огорчението ти. Затова продължавай да стоиш изправен, да се учиш и да живееш.

10. Твоя избор да продължиш напред емоционално – Не позволявай минали взаимоотношения и стари грешки да провалят бъдещето ти. Не позволявай на някого или нещо, което не е успяло да се задържи в живота ти, да продължава да те наранява. Ако позволиш, то все още даваш част от живота си на нещо, което вече не съществува – това е като да позволиш щастието ти да се изплъзне в черна дупка. Научи урока, освободи болката и продължи напред. Белезите ни са знак за това къде сме били, а не за това накъде сме се запътили.