Името прави човека – КАРМА И СЪДБА – Статии

2
Добави коментар
mikael
mikael

Още от древността изборът на име е бил свързан с понятия като избор на съдба, посвещение. Той е бил осъществяван при спазването на строги ритуали и му е било придавано определящо значение за цялостния жизнен път на личността.

В Китай, например, има традиция в началото на всеки нов жизнен цикъл да се променя името. Смятало се е, че така то се привежда в съответствие с мисията на човека за всеки нумерологичен период, поставящ различни задачи пред него.

Редица холивудски звезди са направили шеметна кариера и тлъсти банкови сметки след промяна на името и възприемане на артистичен псевдоним. Шер, Жан-Клод ван Дам, Мадона, Принс и редица други популярни личности са само част от тях.

Не са малко и примерите в негативен план, при които неудачният избор на сценично име е довел до сериозни житейски ли професионални проблеми.

В много страни съществува погрешният от окултна гледна точка обичай първородните синове да се кръщават на бащите или дядовците си.

Колебанията при подбора на име за дъщерите пък варира между бабите по бащина и майчина линия.

За да има детето своя съдба и да не наследява кармичния товар на родствениците си, то би трябвало да бъде кръстено с неутрално по отношение на тях име, дадено заради самото него, съответстващо на рождения му хороскоп. По този начин може да се неутрализират някои негативни влияния на лошо аспектирани планети в хороскопа, чрез набавяне на липсващите въздействия посредством наименованията.

Например: при зле аспектирана Венера, име, започващо с буквите Л, В или Ф, или наситено с често повтарящи се подобни вибрации, ще намали зловредното влияние.

Освен това използването в дублиран вариант на имената на дядовците в наименованията на новородените момчета впоследствие предопределя развитието на различни акцентуации на личността като следствие от еднотипните буквени въздействия.

Благотворно влияние върху децата от женски пол се отразява наличието на инициали или често повтарящи се букви под знака на Венера и Луна. Първите биха съдействали за улесняване на пътят им в живота, за светските им успехи и контактност, за добрия им усет към подходящо облекло и аксесоари.

Луните вибрации от своя страна биха придали на “стопанките” си повече женственост, сексапил, привързаност към дома и семейните ценности.

Името има връзка и с шансовете в работата, възможности за финансови натрупвания и успех в кариерата, със здравето и с перспективите за пътуване извън граница.

За да е в хармония с кодовете на съдбата, заложени в рождената дата, то не бива да се избира само на основата на благозвучността или роднинските предпочитания, а за да внесе хармония в живота на човека и да го предпазва от излишни лутания и препятствия по житейския му път.

Буквите в кирилицата и съответстващите им планетни господари:

К, Ю – Нептун

А, Й, Т, Ь – Слънце

Б, У – Луна

В, Л, Ф, Я – Венера

Г, М – Сатурн

Д, Н, Ц – Марс, Меркурий

Е, О, Ч – Юпитер, Венера

Ж, П, Ш – Меркурий, Нептун

З, Р, Щ – Слънце, Сатурн

И, С, Ъ – Марс

Х- Уран