Най-грозните коли в света

20
Добави коментар
Veselushko
Veselushko

Най-грозните коли в света
28 Февруари 2009 / 01:37  |  Автор: PiPi

 | Категория:

Новини

,
Любопитно

,
Технологии

,
Други

,
Хоби и развлечения

,
Смях

 | Рубрики:
Знаете ли, че?

Твърде много коли са наречени „най-добри“, но има и такива, за които с лекота се казва, че „не стават за нищо“. Или някои клиенти просто премълчават критиката си, тъй като ще бъде напразно хабене на думи и нищо няма да промени. Въпреки това е хубаво да знаете от какво да се пазите.

Chevrolet Chevette

Когато автомобилът ви влезе в каквато и да е локва – двигателят засмуква вода. Тази кола се разпада след не повече от 50 хиляди километра. Мнозина твърдят, че е за боклука още преди да бъде направена. Такива коли са причина японските автомобили да стъпят още по здраво на европейския пазар.

Ford Edsel

Това се счита за най-грозната кола, продавана в Детройт. Някои я определят като „грешната кола на грешното място“ и считат, че тази кола може да бъде използвана при диагнозата за психическите заболявания на дизайнера. Тя е не само тежка и тромава, а и двигателят й се задъхва на всеки хълм.

AMC Matador

„Щеше да прилича на космически кораб, но не може да се движи, още по-малко да лети“. „Тази машина вероятно е направена от някой много несръчен приказен герой“, допълват онези, в които е останала повече ирония. Странната задница и още по необичайните фарове, неудобният интериор са разхищение на материал.

Chevrolet Corvair

За мнозина тази кола е неизползваема. Дори в Chevrolet понякога говорят за нея като останки от курсовата работа на стажант.

Движението с нея е изпълнено с опасности. Ако ви блъснат в гръб – ще избухнете в пламъци. Ако се блъснете сам – гумите ви ще се откачат. И още по лошо е, че ръждата е особено сериозен проблем.

AMC Gremlin

Този автомобил се слави с „най-лошите възможни пропорции“. Грозотата и нефункционалността й вероятно се виждат още в деня на нейното представяне – 1 април 1970 г. Този автомобил е оприличаван също на яйце и на вана, но е дори по-безвкусен.

Chevrolet Vega

Този автомобил е евтин – ако това може да се нарече утешение. Скроен е набързо и сякаш от ненужните части на други коли. Той вероятно е в основата на финансовите проблеми на GM в бъдеще.

„Кола, която ръждясва още в магазина, придава нов смисъл на понятието „небрежност“. Преди да се качите, е хубаво да се помолите. Вътре е трябвало да се постави малък иконостас, тъй като автомобилът е толкова бавен, че ще можете да се помолите отново преди катастрофата. Скоростта е максимум 40 км в час, но по нанадолнище.

Pontiac Aztek

Вероятно е имало няколко отбора дизайнери, които никога не са си проговорили. Резултатът е, че дните на купувачите са изпълнени с мъка.

Този автомобил напомня малък камион за боклук. Всичко вътре е толкова малко, че трябва да се окачи табелка „да се използва от шофьори на възраст под 12 години“.

Ford Pinto

Често се случва резервоарът да експлодира. Тази кола се счита за боклук още от деня, в който колелата й тръгнат по пътя. Това пластмасово изобретение е вече застрашено от изчезване заради избухливия си нрав, но продавачите могат все още да разчитат на наивността на клиентите си и да им пробутат последните съществуващи екземпляри.

Yugo

За този автомобил е обявено състезание за най несполучлив проект. Дори материалите, които са използвани, струват повече от него. Той също има дарбата да се разпада, докато бързате за важна среща. Повечето коли от този модел са подарени като награди при радио и телевизионни състезания.

AMC Pacer

Приликата с аквариум не е случайна. Когато този автомобил протече при първия дъжд, ще се наложи да продължите пеша. Не мислете за ръждата – тя ще бъде както отвътре, така и отвън.

Вратите са коренно различни, седалките имат копчета, които да ви убиват. Този дизайнерски кошмар ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 часа.

Източник: sofianights.com

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

1

2

Следваща страница