17-годишната Захарина има нужда от помощ

40
Добави коментар
pety
pety

Наближават едни от най-светлите християнски празници в годината и едно момиче мечтае за по-различен подарък от останалите си връстници – да бъде здраво и да се оправи. Захарина Гърдакова е само на 17 години, но страда от рядкото заболяване юношески полиартрит. Тя не може да се движи и състоянието й се влошава.

Началото на заболяването датира от около 3 години със схващане и болка в долната част на гърба. От близо 2 години болките се засилват, появява се сутрешна скованост и нарушена походка. Засегнати са двете тазобедрени, коленни, лакътни стави и темпоромандибуларните стави, които държат долната челюст. Окончателната диагноза юношески полиартрит е поставена през април 2012 г., като заболяването при момичето показва хронично-рецидивиращ и прогресиращ ход.

Захарина Гърдакова има спешна нужда от операция за смяна на тазобедрените стави с керамични. Всяка от тях струва около 6400 лв., като семейството почти са събрали сумата за едната, но за другата нямат никаква възможност. Ще са необходими и 1250 лв. за инжекции за подсилване на имунитета, което да подпомогне приемането на всяка една от ставите. Операциите ще направи доц. Диян Енчев, специалист по ортопедия и травматология в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Семейството на Захарина няма тези пари и моли от сърце всички хора, които имат възможност и искат да помогнат, да го направят с каквото могат!

Банкова сметка за набиране на средства:

УниКредит Булбанк АДВид сметка: Сметки за дарения ФЛВид валута: BGNIBAN: BG74 UNCR 7000 1520 8013 07BIC: UNCRBGSFТитуляр на сметката: ЗАХАРИНА ЦВЕТОМИРОВА ГЪРДАКОВА

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти