Аня Пенчева сменя Диомов като водещ на коледния концерт

1
Добави коментар
dejzi
dejzi

Традиционният концерт, който зарежда от няколко години зарежда бургазлии с коледно насторение е най-успешният проект на Община Бургас. Това заяви пред журналисти Весела Йорданова, директор КМВО, която заедно с композитора Стефан Диомов и Мина Пенкова от „5-те сезона” представи  тазгодишния коледен концерт.

Сценарият отново е на Стефан Диомов, който се е постарал да не се повтаря с предишните. Въпреки че, както сам сподели, след над  20 коледни концерта в София, Пловдив, Варна и Бургас, е трудно да бъдеш съвсем оригинален.

„Светлините на Коледа”, както е насловът на концерта, символизират запалването на светлинки в душите на всеки. Светлинки, които да ни направят по-добри.

На сцената тази година ще видим и чуем „Левон Манукян Колегиум Музикум”, Ваня Костова и Боян Михайлов, „5-те сезона”, Борис Годжунов, актрисата Аня Пенчева, ангелският хор на Светла Стоева… Няколко ще са изненадите, които Стефан Диомов е подготвил. Една от тях е песен, която той е написал специално за детския хор – нещо, което прави за първи път изобщо!

В концерта, освен коледни, са включени и песни от световната и българската класика – красиви, познати и обичани.

Отново публиката се приканва да носи със себе си звънчета, или поне връзки ключове. Бургаският патент вече е прихванат и на други места, например в Пловдив – сподели Диомов. Специална песен от концерта е посветена на Пламен Ставрев. „Ще правим всичко възможно Пламен да не бъде забравен”, подчерта композиторът.

За съвършената коледна обстановка – на сцената и в залата отново са се погрижили хората на „Кригея”.

Остана да се насладим на самия концерт. Или поне тези, които са се снабдили с билети, защото те са свършили за рекордно време – ден и половина.

Който не успее да се добере до залата в Операта на 16 декември в 19 часа, може да се утеши пред телевизора. Концертът – цели 72 минути ще бъде излъчен по БТВ на 26 декември  от 12.30 часа.