Масов бой в украинския парламент (ВИДЕО) | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

Масов бой в украинския парламент (ВИДЕО)
Батални сцени се разиграха във Върховната рада и вчера

13 Декември 2012 15:12
0

принтирай

|

текст

 

Заседанието в новоизбрания украински парламент се провали след избухнала кавга и масов бой между депутати от опозицията и от управляващата партия, предаде агенция „Ройтерс“.  Скандалът избухна заради избора на членове на парламентарното председателство.

Последва бой между групи депутати пред главната трибуна в парламента, след като опозицията се опита да блокира физически гласуването по предложената от управляващата Партия на регионите кандидатура за председател на парламента. Сходни батални сцени се разиграха във Върховната рада и вчера, когато опозиционни депутати обсадиха трибуната и осуетиха плана на управляващата коалиция да избере Микола Азаров за втори премиерски мандат.

Депутати от опозицията се скупчиха днес на трибуната тъкмо преди обявяването на вота за назначаването на кандидата на Партия на регионите Владимир Рибак за председател на парламента. 64-годишният Азаров наблюдаваше смаян мелето.  Заседанието беше отложено за по-късно.

Докато украинските депутати се саморазправяха вчера, пред сградата на парламента се появиха и полуголи активистки на скандално известното движение ФЕМЕН, яхнали дълги пръчки с конски глави накрая. Милицията ги приклещи към главния изход, още преди девойките да успеят да обявят по какъв повод протестират.  „Целта на акцията бе вниманието на украинците да се насочи към безмълвно-животинския характер на парламентарната система в страната“ – обясниха активистките в официалния сайт на ФЕМЕН.

 

източник: БГНЕС/РИА „Новости“/Pressadaily

Тemadaily/Кирил Беспалов

Тагове: украински парламент Върховната рада масов бой ФЕМЕН Микола Азаров