За първи път баба Тошка на топло ще гледа и други тв канали, помни само първа и втора програма

12
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Историята на баба Тошка трогна хиляди в интернет, които се втурнаха да й помагат, след като варненски сайт разказа за мизерията, в която живее пенсионерката. Жената живее сама и в крайна бедност в порутена вила в селищното образувание „Боровец” край Варна.

Миналата седмица пенсионерката сама потърси варненско онлайн издание, за да разкаже за нерадостната си съдба и недоимъка, с който посреща зимата. С разплакани очи баба Тошка обясни, че не е сигурна дали ще оцелее тази зима. Само ден по-късно като с вълшебна пръчица се появиха пари в брой от дарители и хранителни продукти от верига магазини. По нейна молба състрадателни варненци пък й занесоха дрехи и друго необходимо за преживяване, напълниха и няколко галона с вода за пиене. Стана ясно още, че ще й бъдат доставени повече от 7 кубика дърва, каквото бе нейното най-голямо желание, за да се топли през зимата.

Изненадите за нея обаче не свършват дотук, защото през следващите дни ще получи още готварска печка, хладилник и телевизор, планира се да й отворят и банкова сметка за дарените суми, с които жената да преживява по-нататък.

Баба Тошка просто не вярваше на очите си и нямаше думи за благодарност от човешките жестове, които се изсипали като рог на изобилието. „Направиха ме много щастлива, но малко ми е неудобно, защото не исках да се стига дотук. Най-много се радвам, че ще имам дърва и ги очаквам с нетърпение. Виж, да гледам телевизия, ще е нещо ново за мен, след като не съм го правила повече от 20 години”, призна старицата. Тя едва сега разбрала, че вече има много тв канали, като си спомня, че навремето е гледала само първа и втора програма.