Очите раздаде бронежилетките и скри жена си Антигона

2
Добави коментар
mignews
mignews

Несебърският бос на мафията Димитър Желязков-Очите е получил предупреждение за подготвяно покушение от страна на вражеска групировка и е взел мерки да не се повтаря трагедията от 2001 г., когато кола-бомба превърна в парчета опушено месо съпругата му Тянка, брат й Славчо Дерелиев и бодигардът им Николай Бъчваров – Бъчито.

Очите е купил 20 бронежилетки от специален доставчик и ги е раздал на бодигардовете си и аверите от най-близкото му обкръжение. Самият той вече не напуска укрепения си палат в Кошарица без предпазната ризница и с петима пазачи.

„Снощи компанията беше в най-популярното поморийско заведение, всички бяха с бронежилетки, Митьо ходи и денем из Несебър по този начин и непрекъснато се оглеждат за потенциален нападател. Преди да влезе в някое заведение охраната идва около половин час по-рано, претърсва входа, оглежда посетителите и разпитва барманите за непознати лица“, разказа несебърлия, който снощи е бил и в поморийския пианобар, където процедурата била повторена по същия начин.

След завръщането си от затвора тази пролет Очите обявил война на всички по-малки групировки, които са се наместили в разпространението на дрога и проститутките докато е бил зад решетките. Казал им да се оттеглят от тези два бизнеса, но тъй като все още не си е върнал старите територии, се наложило да изпраща наскоро предупреждения, че ще разчиства сметки по трудния начин. Отговорът на конкурентите бил – готови сме за война.

От две седмици любовницата на Очите – Антигона и 5-годишният му син Димитър-младши са напуснали Несебър и Кошарица. Скрити били в чужбина. Митьо обикалял заведенията сам. Не смеел да пътува до Бургас и да посещава по-големи дискотеки, тъй като в тях нямало да бъде в пълна безопасност. Затова се задоволявал с малките заведения на територията на Несебър и Поморие.