Baklava, (Баклава)

32
Добави коментар
dpeshev
dpeshev

“Баклава” е нов български игрален филм на режисьора Александър Петров, заради който бургаската прокуратура започна проверка. Магистратите бяха скандализирани от видео материали с участие на деца сираци от дома “Ал. Г. Коджакафалията” в Бургас.
[swf] data=”http://www.youtube.com/v/IGH9RCJK8ak”, width=”425″, height=”350″ [/swf]

Сюжетът на филма разказва за двама братя, които се познават отскоро. Джоре е на 26, слуша електронна музика и рисува графити по стените. Коце е на 9, израснал е по домове за сираци, бие се и обича попфолк.

Джоре се завръща от работа по чужбина. Единственият близък, който има в България е баба му. Тя обаче е на смъртно легло. Така, погребално, изглежда и цялата ситуация в родината за 26-годишния младеж. Докато не открива загадъчен куфар в старата селска къща на семейството. Там стои едно съдбовно “послание”.

Воден от желанието да го разплете, Джоре въвлича в историята и по-малкия си брат Коце. И макар че целият сюжет е пълен по-скоро с тежки за преглътване моменти, за изстрадалите момчета това се оказва най-хубавото нещо, което им се е случвало. След множество невероятни приключения и неочаквани срещи из съвременна България, двамата братя така и не откриват заровеното съкровище, но намират едно друго, по-различно богатство – приятелството.

В главната роля и художник на филма е Николай Янчев.

Тук са показани някои от видеоклиповете, които предизвикаха прокуратурата да разследва.

Официален сайт на проекта.

Още един трейлър на филма тук.