Мини коледни тортички – стъпка по стъпка в снимки

83
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Ако скоро имате повод за празнуване, изненадайте гостите си с домашно приготвени мини торти. Може да ги овкусите по начин, който на вас ви харесва. Може да приготвите тортите с повече шоколад или пък може да изберете няколко вида сладка с различни вкусове.

Необходими продукти: блатове за торта, разбита сметана, сладка с различен вкус, шоколадови пръчици, течен шоколад.

Начин на приготвяне:
Вземете формички за сладки и издълбайте квадратчета или кръгчета в блатовете за торта. Ако блатовете са много дебели, разрежете ги внимателно наполовина. Намажете всяко парче с течен шоколад и ги подредете едно върху друго. Сложете ги във фризера за 30 минути.
След като мине половин час, извадете тортичките и ги намажете обилно със сметана. След това ги оставете да престоят още 30 минути, но този път в хладилника (сложете ги в плътно затворени кутии, за да не изсъхват).
След като мине необходимото време извадете тортичките и ги поръсете с шоколадови пръчици.
Следващият вариант е с различни вкусове сладка. Може да изберете само едно или да ги комбинирате. По същият начин намажете всяка форма с плътен пласт сладко.
Подредете блатовете един върху друг и оставете за 30 минути във фризера.
Извадете тортичките от фризера, намажете ги обилно със сметана и си оставете за половин час в хладилника. След това ги извадете и поръсете с пръчици отгоре.