Кой ще стане „Футболист на годината“ | TemaDaily.bg – Темите на деня

2
Добави коментар
temadaily
temadaily

Кой ще стане „Футболист на годината“
Вижте всички досегашни победители

17 Декември 2012 15:52
0

принтирай

|

текст

 

Станаха ясни всички номинирани в 52-ото издание на анкетата „Футболист на годината“ в България.

За футболист на 2012 година в анкетите на спортните журналисти са номинирани Владимир Гаджев, Димитър Бербатов, Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов, Светослав Дяков и Стилиян Петров.

Десетте номинирани играчи за най-добър футболист на „А“ група са Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргоров, Марселиньо, Мишел Платини и Станислав Генчев. В категория „Откритие на годината“ петимата с най-много гласове са Антон Карачанаков, Георги Китанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов и Георги Миланов.

Церемонията по награждаването ще се проведе в новия мол „България“, а датата на награждаването е 27 декември, съобщиха организаторите на брифинг днес. Церемонията ще бъде излъчена пряко по БНТ от 18.35 часа. Около 50 спортни редакции и близо 130 спортни журналисти са участвали в тазгодишното издание на анкетата.

На гала вечерта ще бъдат раздадени още няколко приза – за феърплей, за принос за развитието на българския футбол, както и за най-красив гол на годината в допитване сред феновете на сайта на БНТ. 

Преди година учудващо сред номинираните се озова и премиерът Бойко Борисов, играч на аматьорския „Витоша“ Бистрица. Тогава той зае първото място в допитването до феновете Борисов с 3501 гласа, като остави след себе си нападателя на Манчестър Юнайтед и седемкратен победител в анкетата Димитър Бербатов с 1955 гласа (24%).

Вижте всички най-добри футболисти в България от 1931-а година до днес. 

 

БГНЕС/Temadaily/Кирил Беспалов

Тагове: футболист на годината анкета Димитър Бербатов Николай Михайлов А група