Камен Донев играе за 350-ти път „Възгледите на един учител“

7
Добави коментар
alkin
alkin

 На 18 декември 2012 г. Камен Донев ще изиграе за 350-ти път „Възгледите на един учител за народното творчество“, съобщават от Драматичния театър в Пловдив.

Премиерата на моноспектакъла на драматурга-актьор-режисьор се състоя на 16 октомври 2007 година и оттогава се играе ежемесечно при изключителен успех както на сцената на продуцента – Драматичен театър-Пловдив, така и в Театър „Българска армия“. Любими реплики от представлението се разнасят от уста на уста из цяла България и извън пределите й… като народно творчество.

Камен Донев взриви от смях десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил Зала 1 на НДК цели 9 пъти, при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал „Балканско театрално пространство“), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел.

От престижния Международен театрален фестивал „Золотой Витязь“ в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната. Най-голямото признание за спектакъла безспорно са неговите 204 196 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.