Дискутират проблемите на българското селско стопанство

1
Добави коментар
piliondel
piliondel

Градът
  Регион

Дискутират проблемите на българското селско стопанство

PlovdivWeek на 18/12/2012, 17:22

Снимка: europe.bg

Ще бъде обсъдено и отношението на българската наука към проблемите на селското стопанство

Дискусия по проблемите на българското селско стопанство, възможностите за тяхното решаване и перспективите за развитие ще се проведе на 19 декември от 10 часа в пресклуба на пловдивския панаир.

Кръглата маса на тема „Българското селско стопанство – състояние и перспективи” ще постави във фокуса на вниманието основни въпроси около проблемите на селското стопанство и отношението на българската наука към тях, както и новите възможности в европейското финансиране на отрасъла.

Участие ще вземат представители на висши учебни заведения и браншови камари, експерти, асоциации на производители и преработватели, държавни и общински институции.

Покана за участие е отправена към проф. Цанко Яблански, специалист в областта на генетиката и биотехнологиите и дългогодишен преподавател и ръководителна едноименната катедра към Аграрния факултет на Тракийския университет в Стара Загора,  кмет на Стара Загора (1995–1999) и посланик на България в Израел (2000 – 2003). През последните години проф. Яблански е консултант по проблемите на устойчивото развитие, иновационните процеси и новите технологии, свързани с възможностите за регулиране на проекти от еврофондовете. Очаква се да се включат още представители на Земеделската камара, на Националната асоциация на зърнопроизводителите, на оризопроизводителите и др.
 

Тагове:
градът
регион
селско
стопанство
дискусия
панаир