BikiniZine: 10-те най-добри филма на ужасите за последните 10 години

83
Добави коментар

През последната седмица изгледах абсолютно най-лошото в модерните Horror филми ( гледах новия Friday the 13th ) и гледах нещо, което може би ще се окаже качествено (трейлъра на Shutter Island на Скорсезе). За любителите на Horror филмите сме подбрали класация на 10-те най-добри филма на ужасите за последните 10 години.

10. The Hills Have Eyes (2006) The Hills Have Eyes е един от тези horror филми, които си заслужават. Това, което прави този филм уникален е разликите му от модерните horror клишета. Жертвите не са тийнейджъри, нападателите не са безсмъртни и най-важното действието не се развива в пълна тъмнина, а на открито място в дивата пустош през деня.

9. 28 days later (2002) Можеше да сложа Down of the Dead вместо 28 days later, но Danny Boyle определено бие пред Zack Snyder. Двата филма са страхотни, но 28 days later излезе преди Down of the Dead и пръв възроди завръщането на зомбитата. Boyle прави зомбитата много по-бързи, отколкото класическите варианти на George A. Romero, където те са бавни и мудни.

8. SAW (2004) Началото на филмовата поредица на SAW- филмът, който предизвика истинска революция в Horror жанра. Уникалният замисъл и идеи във филма ме карат да го сложа на 8-мо место.

7. The Descent (2005) Женските роли във филмите на ужасите обикновено са доста разочароващи, защото във всички horror филми присъства образа на жената, която не знае достатъчно за тъмните пространства и се страхува, ходейки из тъмните пространства без оръжие. Именно това е което е променено в The Descent.

6. Hight Tension (2003) Един доста по-различен horror филм при това е и европейски. С този филм европейското кино показва, че може да създава неща, които не отстъпват на американските horror замисли.

5. Audition (1999) Не си мислите, че ще завърша списъка без филм на Takeshi Miike, нали? Е Audition е неговият най-добър филм и най-добрия horror филм, който не направен от американци.

4. The Sixth Sense (1999) Повечето от вас вероятно са запознати с един от най-успешните филми на ужасите за последните 10 години, за тези които не са не трябва да изпускат този филм.

3.The Blair Witch Project (1999) Един уникален филм, въпреки ниския си бюджет. Изключително силното му качество е че създава във вас усещане за реалност. Ако искате наистина да се поуплашите това е филмът за вас.

2. The Ring (2002) Естествено че няма да завършим класацията без този филм. Няма какво да се каже повече за него, освен че си заслужава второто место за най-добър филм на ужасите в последните 10 години. Филм, които всеки любител на този жанр трябва да гледа задължително.

1. The Orphanage (2007) The Orphanage е най-добрият филм на ужасите в последните 10 години именно защото той е дяволски хитър и заслужено води нашата класация. Един невероятен филм на ужасите, който ще ви държи в напрежение до последната секунда. Все още ли не сте го гледали?

Ето и няколко филма, които знам че ще ми напомните че са пропуснати в списъка: Down of The Dead, The Midnight Meat Train, Session 9, Shaun of the Dead

––––––––––––––––––––––––––––