Наградиха най-добрите спортисти на Велинград за 2012-та

1
Добави коментар
velsport24.com
velsport24.com

 

24 велинградски спортисти бяха наградени за високи резултати през отиващата си 2012-та година, съобщи репортер на velsport24.com.

Тържествената церемония, организирана от Община Велинград бе уважена от кмет Иван Лебанов и двама от заместниците му – Георги Янчев и Исмет Бабучи. Сред официалните гости бе и председателят на Общински съвет – Велинград Дияна Кехайова.

Церемонията бе открита с приветствие на градоначалника Иван Лебанов. Бронзовият медалист от зимните игри в Лейк Плесид през 1980 година поднесе извинение на спортните клубове заради скромната финансова подкрепа през 2012-та от страна на общината. Той пожела следващата година да бъде по-успешна за всички.

„Два пъти съм влизал в първата десятка на „Спортист на България”. Това се случи през 1977 и 1980 г. Пожелавам и на Вас да достигнете до тази класация”, каза пред велинградските спортисти кметът Лебанов.

Всеки един от наградените получи плакет и грамота от общината, а от името на общински съвет – букет.

 Кметът Иван Лебанов награждава Венцислава Бормалийска от КСТ „Импулс“

Общо шест клуба номинираха своите най-изявени състезатели за 2012-та. За трета поредна година се запази форматът, при който не бе извършена класация на най-добрите десет. Организаторите връчиха и три специални отличия. За успешен дебют бяха поощрени близнаците Мартин и Юлиян Кадьови от ФК Чепинец. Отличие получи и Незабравка Янакова от Спортен клуб „Здраве и дълголетие”.

 Борис ЧолевСтилната церемония по награждаването придоби още по-празничен характер с изпълненията на вокална група „Караоке”, ДЮВИШ „Звънче” и на танцовите двойки на КСТ „Импулс”.

Финалът на официалната част от церемонията завърши със словото на футболния треньор Борис Чолев, който на 16 декември чества 80-годишен юбилей. Почетният гражданин пожела на велинградските спортисти много победи и още повече отличия през новата година.

Спортната вечер в инфо-центъра завърши с празничен коктейл за състезатели, треньори и гости на церемонията. Той бе осъществен с любезното съдействие на хотелски комплек „Маркита” и по-специално на г-жа Кина Янакиева. За кетъринга старателно се погрижиха ученици от ПГИТ „Алеко Константинов“ – Велинград.

Екип на velsport24.com

Списък на наградените спортисти за 2012 г.

Ски клуб “Чепинец” – Мустафа Крантев, Хасан Али, Хасан Хасан

Плувен клуб “Чепинец” – Ангел Станчев, Василена Белева, Христина Стоилова

Плувен клуб “Белмекен” – Вангелина Драганова, Радина Попова, Ангел Йовчев

Клуб по спортни танци “Импулс” – Венцислава Бормалийска и Александър Георгиев, Антон Христов и Антоанета Тенева, Диана Енчева и Борис Даскалов

Футболен клуб “Чепинец” – Николай Байраков, Красимир Баръмов, Тошко Пашомов

Клуб по бойни изкуства – Мариана Чолакова, Богомир Александров, Милан Еленов