Ангел и Моисей с ново парче видяна 931 коментари 0

2
Добави коментар
yApple

Запомнящо се участие в X Factor и супер силен дебют с песента „Кой Ден Станахме?”, превърнал се в един от големите БГ летни химни. След една супер успешна година, Ангел и Моисей правят премиера на „POWE4E”.

Ангел: „За една година имахме възможността да обиколим страната и да се срещнем отблизо с много голяма част от хората, които наистина знаят как да се забавляват и го правят със стил. Отделни случки, ситуации и обстоятелства се натрупваха във времето, докато в един момент всички тези неща не се облякоха в музика. Посланието „Елате повече!” е насочено към хората, които продължават да се носят на гребена на вълната на новата българска музика.”

Моисей: „Ние се радваме когато хората оценяват българската музика и си представяме как те стават все повече и повече. Армия от парти хора. Тази година беше много силна за нас. Запознахме се с много свежи лица, красиви и усмихнати. Не просто хора, които умеят да се забавляват, а такива, които гледат на живота по този отворен и ведър начин. Живеещи с музиката хора. Това парче е за тях.”

Песента „POWE4E” е резултат от комбинацията на идеите на един нов екип от свежи музиканти, който Ангел и Моисей формират около себе си.

Композитор на „POWE4E” е Борислав Велчев – мулти-талант, изучава специалност саксофон в Музикалната Академия, свири на саксофон, тромпет и пиано. Създател е на група Funky Miracles. Заедно с Моисей двамата създават композицията и идейната основа на парчето.

Моисей: „Боби е много амбициозен музикант, който попива като гъба всичко ново, което излиза в България и по света. Има много широк поглед върху музиката. Иновативен е, с много модерна визия за звук. В момента с него вече работим и по следващо парче на Ангел и Моисей.”

Аранжиментът и мощният клубен бийт са дело на Васко Иванов. Васко впечатли публика и жури в България търси талант, с умението си да импровизира и да композира песни в движение само с глас и луп машина. Той има зад гърба си много завършени проекти и сериозен опит в студийната работа за една от големите световни продуцентски къщи. Васко е и автор на музиката, специално създадена за грандиозното светлинно и пиротехническо шоу, придружаващо откриването на най-високия небостъргач в света – Бурдж Халифа в Дубай. Шоуто е пряко излъчвано по CNN и гледано от над 2 милиарда души по света.

Ангел: „Васко има супер голям опит и невероятен усет за висококачествен звук. Точно затова двамата с Моисей напълно му се доверяваме на решенията свързани с аранжимента.”

Текстът е резултат от диалог между Ангел, Моисей, Боби и техният приятел Гопето.

Ангел: „Гопето е човек с много голямо сърце, сконен към фрийстайл и импровизации. С него работим заедно още по текста на „Черно Море”, след това и по „Кой Ден Станахме?”. Той е основателят на една много яка група – фънки бандата RTF.”

Клипът към песента е истински екшън филм, в който главните герои Ангел, Моисей, Боби и Васко превземат по доста забавен начин едно скучно частно парти, за да го превърнат в най-щурото място за купон. Все повече и повече техни приятели се присъединяват към веселбата, докато реалност и фикция не се смесват напълно. Видеото е заснето във вече наложилото се като ултимативното арт пространство в София – Фабрика 126. Режисьор и оператор е Павлин Иванов – Bash Motion.

Моисей: „Тази година имахме възможността да присъстваме и на безсмислени и скучни партита. Решихме да си направим шега като превземем с взлом едно скучно парти, по алтернативен начин, с водни пушки и картонени маски, които всъщност са снимки на собствените ни физиономии. След това заедно с един куп готини хора Dim4ou, F.O, Central Side, Павел и Венци Венц, Точката, най-добрия диджей DJ Ray Bon и още много свежи приятели превърнахме снимачната площадка в истинско, бясно парти. Направо се забравихме. Изобщо изключихме, че снимаме видео и едва се съгласихме да си тръгнем след снимките.”

Ангел: „Баш е човекът, който усети парчето и нас по най-добрия начин. Той пое идеите ни за видеото и ги превърна точно в това, което си представяхме. В същото време добави нещото от себе си, което завършва цялата картина. Неговият специфичен стил на снимане и режисура ни допада много и се връзва идейно с целия ни проект. Най-хубавото беше атмосферата по време на снимките. Мир и спокойствие, пълно разбирателство, не усещахме, че вършим някаква работа, а по-скоро пълно удоволствие от правенето на това, което обичаме.”

Стайлингът на Ангел и Моисей е в основата си техния личен подход към модерната визия, добила завършен вид след ценните напътствия на Недислав от Voice Of Boys. Главните герои в клипа са облечени със сиучери с надпис Keep Calm and listen to Angel & Moisey.

Моисей: „Преди време една наша фейсбук приятелка ни беше пратила като поздрав едно лого „Keep Calm and listen to Angel & Moisey”. Така мислейки за визията на клипа една сутрин се събудих с ясната идея, че това си е направо униформа за нас и нашите приятели. Много ни харесва това послание, защото идеално се връзва с нашето собствено. Оригиналната идея произтича от един постер-пропаганда, който Британското правителство пуска в началото на Втората Световна война за повдигане на духа на нацията. Ние също искаме нашият манифест да насърчава хората да не спират да гледат на нещата от добрата им страна без значение колко трудно им се струва понякога.”