Професионалните бои за коса срещу боите за коси, продавани в магазините

1
Добави коментар
simse
simse

Професионалните бои за коса срещу боите за коси, продавани в магазините

Този уикенд боядисвах една от редовните ми клиенти, когато тя спомена, че усеща косата си много по-хубава откакто аз я боядисвам. Освен това каза, че получава повече комплименти за цвета на косата си и това колко е наситен той. През последните години тя винаги използваше боя за коса, купена от магазин и харесваше цвета си. Един ден и казах за някои от разликите между професионалните и другите бои и тя ми даде шанса да я боядисам. И предишният и цвят изглеждаше добре, но този е просто прекрасен. От този ден нататък тя винаги се боядисва при мен.

Така мина вече година и тя не само все още обожава цвета си, но и обожава начина, по който усеща косата си. Тя казва, че усеща косата си по-жизнена, по-гъста и се къса по-малко. А и цветът й издържа по-дълго, така че не се налага да се боядисва толкова често колкото преди.

Знам, че много често когато говоря на клиентите за професионално боядисване те си мислят, че просто искам да продам услугите си. Въпреки че и това е вярно, това не е единствената причина. Основната причина е, че професионалната боя, нанесена от професионалист е много по-добра за вашата коса. Аз съм ходила на училище и съм имала часове по химия и принципи на цветовете, както и часове по красота. Наистина има наука за професионалното боядисване.

Когато отидете в магазина и си купите боя, вие взимате общ цвят, който е направен да е подходящ за всеки. Освен това, съставките на тази боя обикновено са по-увреждащи, тъй като за да продължи да съществува боята трябва да работи. Тя е създадена да действа на почти всички типове коса и съдържа по-висока концентрация на боя и окислител. Боите, купени от магазини създават монотонен цвят, тъй като съдържат само един цвят.

Когато дойдете в салона аз мога да погледна цвета ви и косата ви и да реша на база на знанията ми как да постигна желания от вас цвят. Аз гледам естествения ви цвят и неговите нюанси, защото те също са от значение за крайния резултат. Аз никога не използвам само един цвят, а създавам формула от 2 или 3 цвята, с които ще се постигне най-добър резултат. Аз мога да съобразя тази формула и със състоянието на косата ви. Нанасянето на боя на коса, която е в перфектно състояние е напълно различно от нанасянето на боя на увредена коса. Мен ме е грижа за състоянието на косата ви и искам тя да изглежда и да я усещате възможно най-добре. Дори и след време боядисване с професионални бои косата ви ще е жизнена, докато дългото използване на бои от магазина изсушава косата и тя изглежда изтощена.

Друг фактор в спора между професионалните бои и боите от магазина е самият процес на нанасяне. След като боята и окислителят са смесени има определено време, през което боята се нанася е се обработва. Аз мога да боядисам косата ви много по-бързо и по-добре отколкото вие сами. Аз няма да пропусна някое място отзад на главата и ако по някаква причина боята не ми стигне веднага мога да направя още. И ако когато приключим цветът не е точно това, което сте искали, можем да го поправим на момента. Като професионалист аз искам моите клиенти винаги да си тръгват доволни и ще направя всичко, което е нужно, за да е така.

Що се отнася до боите от магазина, аз съм виждала и хубави цветове, но по-често виждам коси, боядисани с такива бои когато трябва да поправям цвета. И нека ви кажа- поправянето на цвета е отделно изкуство и наука и не е никак евтино, тъй като обикновено са нужни няколко стъпки, за да се поправи цвета.

Друго важно нещо, което трябва да споменем е, че няма смисъл да лъжете вашия фризьор за състоянието на косата ви. Аз няма как да си свърша напълно работата ако нямам пълната информация. Най-често клиентите заблуждават своите фризьори, че върху косата им няма никакъв цвят. Това води до различни проблеми и може да загуби много от вашето и това на фризьора време. Ако вече сте оцветявали косата си някога, върху нея не може просто да се нанесе цвят, за да я направите по-светла, а трябва да се обезцвети преди това. Ако скриете, че сте боядисвали косата си това най-вероятно ще ви струва по-скъпо и ще увредите косата си с повече ненужни процедури.

Не забравяйте, че грижата за косата вкъщи е важна за цвета й и за това той да издържи по-дълго. Ако боядисвате косата си, трябва да използвате шампоан и балсам за боядисана коса. Те са по-нежни към косата, защитават цвета и го запазват по-дълго време. Има много шампоани за боядисана коса, но този, който аз препоръчвам и аз самата използвам е шампоанът Support Color Shampoo. Това е най-добрият шампоан, който съм срещала и всички мои клиенти могат да кажат същото.

И така, когато решите да се боядисвате наистина е по-добре да дойдете при мен или при друг професионалист, за да изглеждате възможно най-добре. Аз предпочитам да ви видя щастливи отколкото да дойдете при мен разплакани, защото цветът, на боята, която сте купили от магазина не се е получил както трябва. Не забравяйте, че REF Colour имат разумни цени и опаковки, така че можете да получите най-добрата услуга от лицензиран професионалист!

Подобни публикации:
Популяризиране

Ако ви е харесала тази статия, помогнете на света да научи за нея, като я споделяте на любимия си сайт за социални контакти

Нямате право да публикувате коментари в момента.