Рустикална украса за Коледа – първа част

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Рустикална украса за Коледа – първа част

20.12.2012 г.

На Коледа се събираме, за да отпразнуваме любовта и живота. В съзнанието на повечето хора моментално изплува картината на уютни семейни сбирки в романтично декорирана обстановка с мека светлина. Предлагаме ви няколко проекта за коледна декорация, които може да изработите много бързо и лесно, и които ще направят празника ви още по-романтичен. Надяваме се, че въпреки суетата и суматохата на празничните приготовления ще намерите няколко спокойни минути, в които да изработите тези лесни, но много красиви украшения. Коледното ви дърво ще изглежда страхотно, окичено с тези романтични рустикални орнаменти. Като изключим златните топки на елхата от снимката, всички останали елементи са изработени ръчно от хартия и текстил: хартиена верига – направена от стари нотни листи, звезди от клечки и т.н.

Кръгли орнаменти от стари нотни листи

Необходими материали: – стари нотни листи; – картон; – ножица; – химикал; – копчета и мъниста; – игла и конец; – сухо лепило.

Инструкция:

Направете кръгъл шаблон от картон – може да използвате буркан, чаша или друг кръгъл предмет. С помощта на шаблона очертайте кръгове в нотните листи и след това ги изрежете.

Ще са ви нужни шест кръгчета за всяко украшение. Сгънете всяко кръгче през средата. Намажете едната половина с лепило и я залепете за половината на друго кръгче. Слепете по този начин шестте кръгчета едно за друго, за да получите тази форма.

С игла и конец внимателно пришийте всички елементи в горния им край диагонално, както е показано на картинката.

Оставете достатъчно конец и направете примка, която ще служи за окачване на така получената декорация. Нанижете красиво мънисто, след което направете малък възел, за да закрепите мънистото по-сигурно. Вече може да окачите този красив рустикален елемент на елхата.

Декоративни мини чантички за малки подаръчета

Персонализирайте вашето коледно дърво, като направите няколко малки декоративни чантички за всеки член на семейството. Това е един изключително лесен проект за декорация, който обаче ще създаде радост за всички у дома.

Необходими материали: – малки чантички и етикети; – декоративно тиксо; – ножица.

Инструкция:

Започнете да залепвате лентички декоративно тиксо от долната част на чантичките до горе. Нека първата лентичка е най-дълга, а след това постепенно намалявате дължината на следващите лентички. Не режете тиксото с ножица, а го късайте с ръце – така ще се получи по-рустикален вид. Оставете декоративните лентички по-дълги от страната на ръба на чантичката, за да могат накрая да се подгънат заедно навътре.

Прикрепете етикетчета, с имената на членовете на вашето семейство, на една от дръжките на чантичката, като използвате канап. Вържете канапа на панделка и за по-сигурно допълнително прикрепете етикетчетата с малка декоративна щипка. Вашата чантичка за подаръци е вече готова. Сложете в нея малко подаръче и я окачете на елхата.

Източник: houzz.com
Посещения: 2047