Мариана Везнева: Краят на света е вече факт

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Природни катаклизми, вулкани, масови убийства и бедствия са пътят към шестата раса

В житните кръгове са кодирани посланията на космическия разум

Видях смъртта на Людмила Живкова три седмици преди да почине, казва жената, която разчита пиктограмите

 Мариана Везнева е архитект, феномен и учен-изследовател, известен автор на езотерична литература, носител на приза за феномени – статуетка „Златен феномен“. Член-кореспондент е на Международната академия по информатизация към ООН.

Интервю на Мая Стоянова

– Г-жо Везнева, защо хората толкова се вълнуват от края на света, който според календара на маите ще дойде на 21.12.2012?

– Мисля, че има две причини за това. Първо, вече ясно се вижда, че има сериозна промяна на климата, като едновременно с това зачестиха природните бедствия, катаклизми и аварии. А от друга страна е самото предупреждение на маите – че 2012 ще бъде фатална година. Но според мен в основата на тези “предсказани“ стои чисто комерсиална цел. Защото в информацията, която аз съм разчела от житните кръгове, направени от космическите същества, не става дума за край на света на едно определена дата. Става дума за промяна на климата, каквато е глобалното затопляне. То ще доведе до много бедствия и други катаклизми. Аз обаче знам, че съществуват и космически периоди. Рьорих ги нарича “периоди на бодърстване и на сън”. Тези космически периоди са неизбежни и това е разчетено в една от пиктограмите от 2004 година. 

– Каква информация се съдържа в пиктограмите, които сте разчела, за какво ни предупреждава космическият разум?

– Разчела съм всички пиктограми от 2003 година насам, но познавам и всички предишни. В тях се говори единствено за апокалиптични промени, но тези промени не стават за един ден. В тях се казва, че през 2012 година започват да се активизират вулканите. Действително в Мексико изригна един от големите вулкани, вдигна се голям стълб от вулканичен прах и хората бяха своевременно евакуирани. Със сигурност ще се активизират и други спящи вулкани, но това ще стане в един дълъг период. Освен това, пиктограмите ми казват, че предстои период на затопляне – вече и науката го доказва. Температурата в умерения пояс ще скочи с 4 градуса и тази промяна ще направи климата тук като този в тропическия пояс, което не е благоприятно за нас. Това значи, че няма да имаме достатъчно вода, а тогава няма да имаме и достатъчно храна. При всяка промяна на климата настъпва и промяна в животинския и растителен свят. Това пък след себе си ще доведе, до ново велико преселение на народите. С други думи, хората ще започнат да се ориентират към по-високите места и по-северните части на континентите. В същото време на арктическия климатичен пояс, който не е дружелюбен за хората, климатът ще стане като на умерения. Ледовете ще започнат да се топят и ще предизвикат други катаклизми в природата и бедствия за хората. Има две пиктограми от 2012 година, на едната от която е изобразен географския глобус. Този глобус го слагат в гробници, тоест, това нещо някога ще отиде в миналото. Земята обаче ще остане, ще останат и часовите пояси, така както ние ги познаваме. Но всичко толкова ще се преобрази, че на мястото на водата ще се появи суша, а мястото на сушата – ще бъде заето от вода. Има обаче нещо още по-важно – ще се видоизмени човешката раса. По космическите закони се знае, че ние се намираме в момента в петата раса и ни предстои да навлезем в шестата. Но преди това има един преходен период, в който хората ще получат нови духовни качества. И ако сега човек използва петте си сетива за връзка със света около нас, бъдещите хора ще бъдат различни. Те ще започнат да усещат осезателно енергиите. Ще им се отвори третото око, с което ще могат да виждат и в миналото, и в бъдещето. И най-важното – ще владеят телепатията. Когато това се случи, тяхната връзка с висшите космически същества е сигурна. А сега много малко са избраните, които имат тези способности. 

– Кои са тези космически същества, с които общувате, кога се появяват и как разбирате, че идват тук, на Земята?

– Аз наричам космически същества тези, които правят житните кръгове. В тях те са кодирали своите послания. Показват се като махатмите, които са давали информация на Блаватская и на Рьорих. Това са същества, които знаят и миналото, и бъдещето, и които са от една итерация, еманация на светлината. Тя се стреми да се запази живота на нашата планета, да няма негативни прояви и действия от страна на хората, каквито например са войните. Житните кръговете се появяват всяка година на различни места на планетата. Аз ги изучавам от 2003 година. Вече десет години, от април до септември, получавам документалните снимки на тези загадъчни за хората следи, които детайлно чертая. Досега съм начертала поне 500 такива житни кръгове. Но чак когато вляза в контакт с космическите същества, разбирам каква информация съдържа всяка една рисунка. 

– Твърдите, че тези същества се намесват в нашия живот по невидим, неосезаем за нас начин?

– Когато започнах да се занимавам с житните кръгове още през 2001 година, всяка година имаше поне една пиктограма, която е симетрична на другите – в ляво, или в дясно, с едно и също послание – „искаме с вас диалог“. Това нещо много ме заинтригува и започнах да влизам в телепатична връзка с тях. Постоянно ги питах, защо толкова искат диалог с нас. И това, което те ми обясниха тогава в една пиктограма от 2005 година беше, че освен диалога, имат желание да ни обучат, да направим училище или школа, където те самите да ни обучават със символно писмо, което аз да превеждам. Тоест, аз трябва да бъда посредник между космическите същества и хората, които се обучават в тези способности. Космическите сили искат да ни научат на телепатия и символика, за да може повече хора да влизат в контакт с тях. Защото те добре знаят и това не веднъж са ми го казвали, че не могат да се запазят всички човеци при бедствията, които ни очакват. Но искат по-отдалеч да подготвят повече посветени хора.

– Как разбрахте, че сте обучена да разчитате техните символи?

– Тези същества са ми предавали по един невероятен начин тази телепатична връзка. Аз бях водена мисловно в полусън на школа, където ме обучаваха на езотерика тогава, когато в България беше забранено изобщо да се говори за такива неща. По време на това обучение са ми показвали техните символи, които са ключът за разчитане на житните кръгове. Там научих много неща, показваха ми всички техни възможности – не само да движат предмети, или да въртят кръговете. В един момент ми казаха да си намисля едно желание, което да ми изпълнят. И аз като всяка млада жена първо си помислих нещо лично, но веднага го отхвърлих. И им казах – искам хората да променят мисленето си към духовното. Тогава те ми казаха, че съм готова и можем да продължим. Това говори, че за тях най-важното е било промяната на мисленето. Това беше много отдавна, тогава аз още не знаех за съществуването на житните кръгове. Но когато ги видях за първи път, разбрах, че аз съм била обучавана в символите на тези сакрални изображения, че аз знам как да ги разшифровам и преведа. Всеки човек може да научи символите, но за да може да разчете цялото познание, трябва да може да направи телепатична връзка. С други думи, за да разчетем пиктограмите в житните класове, първо ни трябва медитация – изпадане в състояние на хармония, на спокойствие и на любов. След това човек трябва да се концентрира върху една пиктограма, а после – трябва да търси асоциация с нещо познато. Тези три елемента са ключа за разчитане на пиктограмите.

– Има ли някакви критерии, по които можете да откриете подходящите хора за такова посвещение?

– Откровено казано нямам и представа как ще стане това. Преди доста години издадох една книга “Езотерично посвещение”, в която под тяхна диктовка изложих учението им за новата епоха. Тогава събрах хора от различни места и започнах да ги обучавам. За съжаление обаче повечето от тях искаха само формално да научат за какво става дума и затова аз ги разпуснах. Хората не искат да направят нещо за човечеството, а се интересуват единствено от себе си и какво могат да направят за себе си. Затова си мисля, че ще ми бъде трудно да намеря подходящите личности, защото сегашната цивилизация се интересува преди всичко от това да прави пари. А за да придобиеш способностите на телепатия, да се научиш на символиката на космическия разум се изисква време. 

– Американците отдавна работят върху теорията за НЛО, но в България тези неща сякаш не се възприемат особено сериозно, на какво се дължи този скептицизъм?

– Може би сте чували, през 2009, след като космическите същества всяка година правеха пиктограми, в които заявяваха, че искат диалог с хората, аз реших да направя експеримент, какъвто в света не беше правен. Много държах в него да участват и други учени, те да зададат въпросите си, които записвах в една тетрадка. Аз всъщност исках да убедя и други учени, които работят по проблемите на езотериката, че тези същества искат да ни помогнат. Всяка сутрин излъчвах техните въпроси телепатично на космическите същества. За голяма изненада на всички за първи път започнаха да се появяват и пиктограми отговори, които аз започнах да тълкувам. Така всъщност направихме един уникален експеримент. След като го завършихме, изготвихме протокол, но в него се подписаха само една част от участниците, защото това, което им казах, не било доказано. И ще ви дам един пример – по телевизията ни предупредиха, че на 22 септември ще има слънчев апокалипсис. Вече бях разчела в пиктограмите, че извънземни същества, високо посветени и можещи да владеят енергиите, могат да ни помогнат. И действително този апокалипсис не се случи. Но макар, че те винаги досега са ни помагали, със сигурност няма да е до безкрайност.

– Какви въпроси задаваха тогава учените на космическите същества?

– Когато се събрахме за експеримента, предупредих учените, че трябва да задават въпроси, които не са от лично естество, а да бъдат глобални, да се отнасят за бъдещето на света. Някои от тях, например, астрономите поискаха да знаят къде се намира най-близката обитаема планета и къде се намира най-близката планетарна планета. Аз питам съществата, но те ми казват, че тук става въпрос за откритие. За да отговорят на този въпрос, им трябва звездна карта, тя обаче ще бъде дадена само на този човек, който работи по този проблем, подобна информация не се дава на всеки. Но за да се стигне до нея, същият този човек трябва да медитира. В една пиктограма е записано, че в състояние на медитация ще се появи космическият разум, за да му даде нужната информация. Когато аз преведох отговора на космическото същество на разбираем за нас език, астрономите веднага скочиха и казаха: Ами, какви са тези медитации, какви са тези глупости…И сеансите се прекратиха. Но имаше мои колеги учени, като проф.Станислав Семерджиев, проф. Мария Златева, които зададоха въпроси от глобален характер. Например, проф. Семерджиев попита по какъв начин се прави връзката между тях и нас. Те му отговориха, че за да може да влезе човек във връзка с тях, трябва да е настроен на тяхната вибрация – на хармония, спокойствие и любов.

– Това означава ли, че хората с определени способности или дарба в някаква област, са във връзка с космическия разум, че получават помощ от тях?

– Да, има хора, които определено са получавали помощта на тези същества. Очевидно те са настроени на тяхната чистота.

– Вярвате ли, че има карма?

– В една пиктограма от 2011 или 2010 ми беше показано, че новата цивилизация, която идва, ще има отворено духовно зрение, ще може да върви по вода, ще може да медитира, ще има телепатични способности. В същото време тя показва как веригата на кармата, която ни държи, постепенно ще се разкъса. Тоест, хората, които станат по-добри, които развият своите телепатични способности, ще могат по някакъв начин да контролират и кармата. Защото това, което мислиш, вече ще се знае и от другите. Така хората ще променят своето поведение, ще се възпитат в едно друго отношение както към природата, така и между хората. 

– Не е ли абсурдно, че Ватикана също се занимава с проблема за края на света, какъв знак е това за вас?

– Има пиктограми, които показват, че в присъствието на извънземни нашата религия така ще изтънее, така се казва в пиктограмата, а конструкцията на религията, каквито са догмите – ще рухне. Те ни казват и още нещо – в короната е властта, която сега управлява, но постепенно тя ще загуби силата си. Нещата ще се променят и тогава ще разберем, че това е наказанието към нас, защото всички бедствия и катаклизми са в резултат на нашето поведение и мисли. Освен това има и космически цикли, за които вече ви разказах.

– Отдавна имате телепатични способности, притеснявана ли сте от властта, създават ли ви проблеми?

– Когато работех в Института за паметниците на културата, бяхме двама души – аз и един художник, които гледахме в бъдещето. В един момент началникът ме извика и ми казва, че трябва да подпиша декларация, че няма да гледам повече, било разклащане на комунизма, идеологически уклон и т.н. А на другия ден същият шеф ми казва – „Мариана, изчезна ми колата, моля те виж къде е…“ Така бяха нещата. Първата ми книга излезе през 1991 г., след като падна тоталитарният режим. Но и тогава, и сега най-много ме интересува пророчеството, познанието за бъдещето и дали, ако човек може да вижда в бъдещето – може да го промени. Всички в института знаеха за моята дарба, използваха ме, но в същото време никой не беше казал на Людмила Живкова за способностите ми.

– Людмила Живкова е проявявала особено голям интерес към езотеричното, имате ли лични впечатления от нея?

– Лично не я познавах, но сега ще ви разкажа нещо интересно. Три седмици преди да почине дъщерята на Тодор Живков, тя ми се яви на сън – в него тя ме вика в кабинета си, за да ми каже нещо. И понеже моята къща е паметник на културата, си мисля, че по този повод иска среща, поне аз с такава нагласа отидох при нея. Обаче, когато влизам, виждам, че цялата й стая е облепена с нейни некролози голям формат. И я питам защо така е украсила стаята. А тя ми казва: „Везнева, извиках те тук, защото вече е крайно време да се съберат хората. Да кажеш на Кубрат Томов, че вече е време да ги събере.“ Тогава аз и отговорих: „Другарко Живкова, аз нито съм чувала, нито го познавам този човек. Вие сама бихте могли да го намерите, защо мен ме викате за това?“ А тя ми каза: „Аз много бързам, аз нямам да имам време…“ И след три седмици умря, а всички тези снимки, които видях в стаята й, после бяха залепени по улицата на София, като на едната пишеше Людмила Живкова, а на другите – Людмила Тодорова Живкова. След това пет-шест пъти ми се е явявала. Тогава ми е казвала, че много съжалява, че се е занимавала с 1300 години България”, вместо да събере езотериците, да направи институт и там да бъдат обучени. Защото бъдещето е много тревожно, а само такива хора, които са обучени, могат да помогнат на човечеството.