10-те най-добри места за живот през 2012 г.

6
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 21.12.2012

Проучване на консултантската компания Mercer определи австрийската столица Виена за четвърти пореден път като най-добро място за живеене в света. Класацията Quality of Living Index се съставя след анализ на 39 фактора в 10 категории и цели да подпомогне отделите за човешки ресурси в мултинационалните компании, които предлагат на служителите си компенсации за градовете с по-лоши условия на живот. В проучването са класирани 221 града, а при изготвянето на подреждането се вземат под внимание фактори като инфраструктура (вода, електричество, телефон), градски транспорт, пътища и брой на международните полети, които се извършват от и до летището на съответния град.

Виж още: 10-те най-добри места за живеене за един милионер 10-те най-скъпи града в света

Изводът на анализаторите от Mercer е, че като цяло качеството на живот в Източна Европа е по-ниско от това в западната й част, но развитието непрекъснато се подобрява. Въпреки икономическата криза 15 европейски града са сред водещите 25. Атина обаче е най-зле оценената в Западна Европа. В региона най-високо се нарежда Прага (69-о място в глобалната класация), следвана от Будапеща (74), Любляна (75), Вилнюс (79) и Варшава (84). На последните места в класацията са Хартум, Судан, Порт-о-Пренс, Хаити и Багдад. Ето 10-те най-добри места за живот през 2012 г.

1. Виена, Австрия 2. Цюрих, Швейцария 3. Оукланд, Нова Зеландия 4. Мюнхен, Германия 5. Ванкувър, Канада 6. Дюселдорф, Германия 7. Франкфурт, Германия 8. Женева, Швейцария 9. Копенхаген, Дания 10. Берн, Швейцария/ Сидни, Австралия

Коментари

коментар(а)