Как да направим коледна украса от прежда? – Edna.bg

0
Добави коментар
yApple

Снимка:
Thinkstock

Обичате ли онзи мек нежен допир на прежда през зимата? Навярно все още пазите в гардероба любимия си вълнен пуловер от детството, който гальовно ви топли пред камината в студените месеци… А как според вас биха изглеждали коледните играчки за елхата, облечени във фина прежда? Сега ще ви покажа…

За целта ще ни трябват кълбо прежда, топчета с различна големина, текстилно лепило, кламери и ножица.

Можете да използвате различни цветове прежда за различните топки за коледната елха, както и да експериментирате, правейки многоцветна играчка, като комбинирате няколко нюанса прежда.

За основа на играчката бихте могли да използвате топки за пинг-понг, топки за тенис и всякакъв друг вид топки, който ви попаднат под ръка. Можете да използвате дори и стари играчки, които искате да освежите и видите върху коледното дръвче в друг облик.

Най-подходящи за направата на такова украшение са стиропорени топчета с различни размери, каквито ще използваме в случая:

Разгънете кламера, така че да се получи формата като от картинката и го забийте дълбоко в стиропорената топка, за да не може да се откачи.

Нанесете обилно от лепилото върху половината от повърхността на кълбото.

Залепете добре началото на преждата точно под дъгата на телената кукичка и започнете да увивате шнура плътно по повърхността на стиропорената топка, като се стараете да не оставяте незапълнени участъци.

Продължете с увиването, докато стигнете до средата на кълбото, докъдето всъщност сте нанесли от лепилото.

След това обърнете топката и продължете по същия начин – първо лепилото и после увиването на преждата.

Когато обвиете цялата топка в прежда, се постарайте да залепите добре края, така че да не се отлепи и развие.

Препоръчително е през цялото време докато увивате преждата около стиропорената повърхност да стягате добре около топчето.

Ето, че нашите коледни играчки от прежда вече са готови и могат да бъдат окачени на коледната елха или да бъдат аранжирани като част от празничната ви украса.

Ако сте горд притежател на домашен любимец и особенно палаво коте, бъдете нащрек докато творите украшенията, защото в противен случай работният процес би се превърнал с истинско коледно парти за гальовния ви приятел и в истински коледен кошмар за вас.

Ако през зимните празници въображението ви работи на пълни обороти, бихте могли да експериментирате в направата на играчки от прежда като пробвате още множество нестандартни и цветни варианти.