10-те най-култови цитата на Курникова

6
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Бившата тенисистка Анна Курникова определено стана по-известна с поведението си извън корта, отколкото с изявите си на него. Половинката на Енрике Иглесиас също така правеше впечатление през годините с интересни изказвания, а сайтът thetennisspace.com е избрал 10 от най-забавните цитати на рускинята.

1. „Хората мислят, че като съм блондинка, трябва да съм глупава. Но всъщност именно блондинките са умните“.

2. „Не ме впечатли особено“ – изказване след срещата й с принц Андрю.

3. „Имам много гаджета. Искам да го напиша. Във всяка държава, в която отивам, имам различен мъж и ги целувам всичките“.

4. „Аз съм красива, известна и прекрасна“.

5. „Обичам да ходя на църква. Вътре е толкова хубаво и спокойно. Когато излезеш от нея, се чувстваш пречистен. Всичко мръсно си е отишло от теб“.

6. „Хората ме питат: „Защо трябва да изглеждаш добре на корта? Защо просто не играеш?“ А когато изляза на корта, аз се чувствам като в театър. Трябва да покажа себе си. Защо трябва да изглеждам грозна само защото съм спортистка?“

7. „След 10 години за нас жените няма да е достатъчно просто да играем тенис. Публиката иска да вижда повече, а ние сме нейно притежание. Искат да ни направят звезди и така да печелим пари. След 10 години всяка жена ще играе топлес“ (изказване от 1998 година)

8. „Аз съм като скъпо меню – можеш да го гледаш, но не можеш да си го позволиш“.

9. „Гаджетата трябва да разберат мен и моите нужди… и стриктния ми режим. Аз си лягам не по-късно от 10 часа вечерта, освен ако не участвам в някой турнир. И се къпя по 4 пъти на ден – след тренировки и мачове“.

10. „Ти спечели, но аз съм по-хубава и по-търсена от теб“ – какво се предполага, че е казала Курникова на Хингис, след като губи от швейцарката.