Зимата си отива за Коледа

5
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

София. Зимата ще ни даде кратка почивка за Коледа. До 12 градуса ще стигнат термуметрите в празничния ден, а в низините ще се покаже и слънцето. 

В Дунавската равнина и Горнотракийската низина минималните температури ще са между минус 6 и минус 1°, а максималните – между 2 и 7 градуса. В останалата част от страната градусите ще се движат между 0 и 12, съобщават от НИМХ.

Времето ще остане топло и в сряда. По-нататък обаче се очкава отново да застуди. Това ще се дължи на студен вятър, който ще проникне в страната в четвъртък и петък от северозапад. Ще има превалявания от дъжд. 

Въпреки очакваното затопляне днес в Добрич температурата рано сутринта е паднала до -14.2 градуса и е регистриран температурен рекорд.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Мъгла на магистрала Тракия в района на Стара Загора ограничава видимостта до 150 метра. Хемус е отворена в двете посоки.

Временно ще бъде затруднено движението на Е-79, Мездра – Ботевград при разклона за Дърманци, поради възникнало пътно-транспортно произшествие.