Ползите от алое вера за косата | Съвети за красива коса, прически, ревюта на козметични продукти.

1
Добави коментар
simse
simse

Има много ползи от използването на алое вера за коса. За начало, то прави косата по-лесна за оформяне и значително подобрява вида й. Растението, което е известно с хидратиращите си свойства, се използва и за облекчаване на сух скалп и намаляване на пърхот. Освен това, алое вера се смята и за ефективно средство срещу косопад. За да забележите тези ползи, трябва да нанасяте алое вера или продукт с алое вера поне два или три пъти седмично.

Смята че, че ползите от използването на алое вера могат да се сравняват с тези от използването на балсам за коса. Алоето е богато на витамини и е идеалният избор за хора, които искат да добавят блясък на косата си. Както е известно, че алое вера омекотява кожата, същият ефект може да се наблюдава и когато се използва за коса. Всички тези полезни свойства са довели хората до извода, че алое вера прави косата по-лесна за контролиране и оформяне.

За да се радвате на тези ценни свойства на алоето е препоръчително да миете косата си с домашно приготвен или закупен от магазина шампоан с алое вера. Допълнителни ползи може да имате ако използвате сок от алое вера като балсам без измиване. За най-добри резултати е хубаво да оставите сока да действа на косата цяла нощ.

Алое вера е популярно и за третиране на различни проблеми с косата, които включват сух скалп и пърхот. Растението може да се използва и против косопад. Смята се, че ензимите, които се съдържат в алое вера стимулират растежа на косата. За да се справите с тези проблеми, трябва да нанасяте сурово алое вера от свежо растение или гел от алое вера директно върху проблемните зони по скалпа. В допълнение косата трябва да се мие с продукти, съдържащи алое вера.

Хората, страдащи от косопад е хубаво да посетят лекар преди да използват алое вера. Въпреки че много хора са постигнали добри резултати използвайки алое вера против косопад, е важно първо да определите причината за проблема. Може да се окаже, че човекът страда от състояние като липса на витамини например и в такъв случай алое вера може да не е ефективното средство за третиране. Когато е определена причината за косопада и започнете да използвате алое вера е хубаво да подсилите ефекта от него като пиете сок от алое вера като допълнение.