Бои за домашна употреба срещу професионални бои за коса

1
Добави коментар
simse
simse

Промяната на цвета на косата и експериментирането с различни цветове може да бъде много приятно и да разнообрази външния ви вид. Но редовните посещения на салона за тези процедури са доста скъпи. Има много бои, с които можете да се боядисате сами вкъщи и които струват много по-малко от професионалните, които се използват в салоните. Това кара много хора да си зададат следния въпрос „Какви са предимствата на боядисването в салон и боядисването вкъщи заслужава ли си спестяванията?”. И двата начина за боядисване имат своите предимства и недостатъци.

Цена
Всеки, който някога се е боядисвал знае добре каква е разликата между боядисването в салон и боядисването вкъщи. Боите за домашна употреба са много по-евтини от професионалните, а съставките са почти идентични, спрямо Cosmeticcop.com. Но трябва да се има предвид, че част от разликата в цената се получава заради времето, което фризьора отделя, както и неговите експертни знания.

Удобство
Боите за домашна употреба има предимство когато става дума за удобство. С такава боя можете да се боядисате когато ви е удобно. Не е нужно да си запазвате час или да чакате определен фризьор да е свободен.

Цапане
Когато става дума за цапане, боядисването в салон има голямо предимство. Тъй като фризьорите имат достатъчно опит, изцапванията с боя ще са минимални. Докато с боите за домашна употреба може да изцапате доста, особено ако нямате опит. Освен това трябва и да имате стара блуза или кърпа, която да използвате, за да задържат боята и тя да не попадне върху дрехите или кожата ви.

Цветове
Когато се боядисвате вкъщи е много трудно да предвидите точно какъв цвят ще се получи. Дори и най-опитните фризьори може да имат трудности да постигнат точно цвета, който искате. Ако искате лека промяна на цвета, ще успеете без проблем да я постигнете боядисвайки се вкъщи. Но ако искате да направите косата си с няколко нюанса по-тъмна или по-светла, по-добре посетете салон.

Поправяне на грешки
Няма значение дали грешката е ваша или на фризьора. Освен ако не е много малка, трябва да се консултирате с професионалист. Cosmeticcop.com споделя, че по-често опитите да се поправят грешки правят ситуацията по-лоша. Освен това, непрекъснатото нанасяне на химикали върху косата може да я увреди. Ако не сте доволни от резултата на фризьора, просто го накарайте да промени цвета. Ако вие сте допуснали грешка, не се притеснявайте да потърсите помощта на фризьор.

Моите лични предпочитания за ярки цветове, особено червени ме накараха да избера продуктите на Sim Sensitive. Изпробвайте и вие професионалната боя SensiDo на Sim Sensitive, 7/444 интензивно средно червено, на цена 8.20 лв от za-kosa.com.