Юън Макгрегър във филм за цунамито в Тайланд

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Юън Макгрегър и Наоми Уотс играят главни роли в новия испански филм „Невъзможното” – първата по-мащабна игрална лента за трагедията в Югоизточна Азия след катастрофалното земетресение през 2004 г. Лентата излиза дни, след като се навършиха 8 години от трагедията, и в нея испанският режисьор Хуан Антонио Байона е събрал десетки оцелели след бедствието, които играят ролите на статисти.

Сюжетът на „Невъзможното” е по действителен случай и по време на фестивала в Торонто Макгрегър и Уотс успяха да се срещнат с хората, чиито роли играят във филма. Той разказва историята на едно британско семейство туристи, което попада в клопка след катастрофалното цунами и трябва да оцелява при невъзможни условия заедно с десетки хиляди местни хора на едно място, което само преди секунди е изглеждало като рай на земята.

Създателят на филма Хуан Антонио Байона е известен предимно в испанското кино, но проби и на световния пазар със своя зловещ трилър „Сиропиталището” от 2007 г. В началото на „Невъзможното” режисьорът успява да покаже на зрителите какво е да те повлече вълна цунами, да имаш чувството, че се давиш и да се бориш за всяка глътка въздух. Лентата се опитва да остане възможно най-близко до реалните събития и да предаде по най-реалистичен начин размера на трагедията.

За това помага както добрата работа с визуалните ефекти, така и актьорската игра, както на двете звезди в главните роли, така и на поддържащите актьори като Том Холанд – един млад актьор, който успява да покаже как от ужаса и страха може да се роди решимост и храброст.