Nokia Lumia 820: цена, снимки, описание, характеристики | Movenbg.com

1
Добави коментар
moven
moven

Nokia Lumia 820 е по-орязаната версия, на по-ниска цена в сравнение с флагмана Lumia 920 на новите базирани на Windows Phone 8 Нокиа смартфони. Телефона определено  цели по-широк кръг от потребители желаещи смартфон на по приемлива цена.

Дизайн:     Външния вид е идентичен с този на Nokia Liumia 920. Телефонът се предлага в различни цветове/ жълто, зелено, оранжево, червено, лилаво, синьо, сиво, бяло, черно и сребристо/, а панелите са сменяеми и са с гумирани ъгли/ударопредпазващи/, което е страхотна  екстра за телефон от средния ценови клас. Телефона е компактен, изчистен и се побира в следните размери: 123.8 x 68.5 x 9.9 мм, като тежи 160 грама.

Дисплей:     Смартфонът притежава  4.3″ OLED ClearBlack екран със средна резолюция от 800х480 пиксела, който има сходна чувствителност като при Lumia 920 и позволява работа дори с поставени ръкавици.

Камера:     Камерата е 8 МР с CarlZeiss оптика, но без PureView, а от там и оптична стабилизация на образа. Има двойна LED светкавица, позволява Full HD видеозапис и предна VGA камера за видео разговори.

Хардуер:     И тук от Nokia използват двуядреният Snapdragon S4 процесор,  1 GB оперативна памет, вградената е 8 GB, и за разлика от Nokia Lumia 920 тук имаме слот за  microSD, който се намира под капака на смартфона.

Батерия:     Батерия е с капацитет от 1650 mAh, и подобно на  Lumia 920 поддържа безжично зареждане, разбира се чрез допълнителни аксесоари.