В ерата на динозаврите – 6 дестинации в Америка за любители на палеонтологията – тема за Америка – Idi.bg

36
Добави коментар
tao
tao

 

 

 

Ако винаги сте обичали книги за динозаври, като дете сте мечтали да сте палеонтолог или сте любител на древната история, тези няколко дестинации в Съединените щати вероятно ще ви харесат. Можете да отидете на семейна ваканция, за да разгледате интересни находки на милиони години и да се потопите в света на динозаврите.

 

 

 

 

Динозавърски център Уайоминг – Wyoming Dinosaur Center

 

 

 

Деца на всякаква възраст и техните родители няма да скучаят в тази Мека на динозавърската ера. Децата могат да се включат в разкопки в търсене на динозавърски вкаменелости, а по-големите могат да се запишат на курс, който продължава седмица. Центърът се намира в Термополис, щата Уайоминг. Музеят е един от малкото в света, които разполагат със собствена зона за разкопки, която се намира недалеч от основната сграда. Изложбата показва пре-мезозойски фосили и разнообразни риби от девон.

 

Блек хил институт за геоложки проучвания – Black Hills Institute of Geological Research

 

 

 

Основна задача на този институт, който е сред най-старите в страната, е да се осигурят фосили и палеонтоложки находки за музеи. Той има зона за разкопки, която играе ролята на открита сграда за находките. Учените приемат доброволци, които могат да работят с тях и да научават нови неща за праисторическите растения и животни. Тук можете да видите находки на вълнуващия Тиранозавър рекс, на морски животни, на амонити от късна креда, на древни бозайници, както разнообразни минерали. Можете да намерите останки на древна костенурка Архелон, която е с дължина от човката до опашката 4.5 метра, а ширината й е повече от 5 метра.

 

Палео парк – Paleo Park

Намира се на около 230 километра от Рапид сити, в щата Южна Дакота. Палео парк и неговата външна зона се управляват от наследници на авантюрист, който е заявил тази земя за своя собствена в началото на 19 век. Паркът е подходящ за семейства с деца, тъй като предлага много възможности за забавление и участие в палеонтологическите разкопки. В тази земя е открит за пръв път динозавър през 1908 г., а оттогава учените откриват нови и нови находки.

 

Мамутска зона – The Mammoth Site

 

 

 

В Хот Спрингс, Южна Дакота, можете не само да се отдадете на СПА процедури, но също да видите зоната, която е отделена специално за проучване на мамути. Това е най-големият проучвателен център за мамути в света. Тук можете да наблюдавате как учени извършват разкопки, как изучават находките в лаборатория, а ако сте любители на палеонтологията можете да се включите в юношеска програма за симулативни археологически разкопки. Центърът е изграден в зона, която в плейстоцена е била обширна карстова пещера, но когато тя се срутва, останките на множество растения и животни са хванати в капан и са запазени.

 

 

 

Динозавърски щатски парк – Dinosaur State Park

 

 

 

Намира се в Роки хил, в щата Кънектикът. Феновете на динозавърската история ще се пренесат в юра и обитателите на нашата планета в този период от нейната история. Тук не можете да видите разкопки, но можете да разгледате някои от пътеките, които се простират на повече от 3 километра дължина. Покрай тях се виждат стъпки на динозаври, които са застинали във времето. Паркът включва ботаническа градина.

 

 

Динозавър Ридж – Dinosaur Ridge

 

 

 

Дестинацията се намира в Морисън, в щата Колорадо. Находките в нея са от юра и креда, а включват разнообразни фосили и следи от динозаври. По онова време областта е била влажна зона, която се е простирала от Колорадо до Мисури и от Мексиканския залив до Канада. Тя е била населена от динозаври, които са оставяли своите отпечатъци, някои от които могат да се видят и до ден днешен. Освен динозавърски стъпки, в зоната можете да видите също вкаменелости, които включват кости и отпечатъци на насекоми и растения. Ако обаче търсите следи от Тиранозавър, няма да ги намерите, тъй като той не съществува в тази ера.

 

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1318 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност