С какво ни помага мицеларната вода | Felisima.com

26
Добави коментар
felisima
felisima

Почистването на кожата оказва решаващо значение за чистотата и красотата ѝ. Осoбено сега след празниците, когато със сигурност сме употребявали повече грим от друг път и по-рядко сме го сваляли след тежка вечер преди да си легнем, е важно да обърнем внимание на кожата си.

Мицеларната вода е идеално решение за почистване на лицето. В последните години мицеларните води са предпочитаните почистващи козметични средства, които изместват тоалетното мляко и тониците.

Едно от предимствата на мицеларните води е пълното и качествено почистване на кожата на лицето в дълбочина, без да е необходимо измиване с вода след употребата им.

Името им идва от мицелите, които се съдържат в тях. Те представляват специални сферички, които се намират във водна среда. При контакт с кожата тези частици имат способността да се отварят и да улавят както всички замърсявания и следи от грим, така и излишната мазнина по кожата.

След ползването на мицеларна вода, кожата остава идеално почистена, освежена и омекотена.

Мицеларната вода е добро средство за почистване дори на най-чувствителния епидермис, защото не съдържа алкохол и други агресивни компоненти и ограничава риска от евентуални алергични реакции до минимум.

В същото време те почистват кожата в дълбочина и са едно от най-добрите средства за отстраняване на водоустойчив макияж.

Още един плюс на мицеларните води е, че запазват баланса в хидро-липидния слой на кожата и оказват успокояващо, хидратиращо и тонизиращо действие. Специфични съставки, добавени в някои от тях ги правят подходящи при борба с проблеми като розацея, различни видове дерматит, акне, много суха или много мазна кожа и др.

Как да почистваме лицето с мицеларна вода

Добре е да почистите лицето си на два етапа. Първо поставете малко от мицеларната вода върху памучен тампон и отстранете грима и замърсяванията.

След това напоете с нея втори тампон и обтрийте с него лицето – така по кожата ще остане фин бариерен слой от водни молекули и естери на мастните киселини, които ще защитят кожата за по-дълго.

Kozmetikata.com