Съпругата на Ким Чен Ун е родила?

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун може би се е сдобил с дете, алармираха южнокорейските медии след анализ на снимките на първата дама Ли Сол Чжу. Снимковият материал е пубикуван във в. „Чосон илбо” под заглавието „Жената на Ким Чен Ун е родила?”.

Фотография от 21 декември 2012 г., направена по време на церемонията по пускането на първия севернокорейски космически спътник, показва първата дама, облечена в традиционна корейска рокля тип „ханбок” с много свободна кройка. На по-късна снимка от 1 януари 2013 г. жената на Ким Чен Ун е облечена в европейски костюм от две части, от който ясно личи, че не е бременна.

Агенция „Ренхап” цитира анонимен представител на южнокорейското правителство, който спекулира, позовавайки се на данни от севернокорейски експерти, че Ли Сол Чжу е родила наскоро. Агенцията припомня, че слуховете за вероятната й бременност се появиха още преди няколко месеца. Отбелязва се, че на снимки, направени през юли м.г. тя е изглеждала много по-слаба, отколкото през декември.

Севернокорейските медии не публикуват никакви сведения за състоянието на първата дама. Разузнавателните служби от южната съседка на страната също се въздържат от окончателни изводи заради недостатъчната информация.

Когато снимките на Ли Сол Чжу и Ким Чен Ун се появиха за първи път, личността на младата жена бе напълно непозната. Смяташе се, че е организатор на концерта, на който бяха направени фотографиите или че е по-малка сестра на севернокорейския лидер. По-късно държавната телевизия на страната официално съобщи, че тя е съпруга на лидера. Според данни на агенция „Франс прес” Чжу се е омъжила за Ким Чен Ун още през 2009 г. и двамата вероятно вече имат едно дете.