Beauty and the Beast – пилот ревю

2
Добави коментар
veseo
veseo

Преди напролет да се обяви есенния ростър за рукитата сред сериалите наесен, се знаеше че The CW разработваха две реинкарнации на Красавицата и Звяра. В крайна сметка, само единия от тези проекти видя бял свят, въпреки че определено щеше да бъде интересно противопоставяне на два сериала с еднаква основа (макар и не за първи път – едновременно вървяха Merlin и Camelot преди преждевременното спиране на втория). Все пак, какво представлява по-добрият (според CW) проект – четете надолу.

Първото което се набива на очи след пилотния епизод е сгрешеното име на сериала – правилното му такова би трябвало да е „Красавицата и лъскавелкото“. Сега разглеждания „Beauty and the Beast“-базиран сериал няма абсолютно нищо общо с приказката на която (уж) се основава, като фактът, че „звярът“ е лъскаво пенделче е най-малкото разминаване с приказката. Тук красавицата, Kristin Kreuk (поне тая част от името на сериала е правилно) е детективка (действието се развива в наше време), а „звярът“ е фешън тип, инжектиран с някакъв експериментален серум, който да го направи по-малко педалски изгледащ „по-силен, по-умен и по-бърз“, като страничния ефект е, че когато адреналинът му се покачи, той не може да контролира яростта си (‘roids?). Разбира се, около главната ни героиня, това не му е проблем – все пак това е The CW и трябва зрителките да се разчувстват колко силна е любовта от пръв поглед между двамата (макар още да не е официализирана със свирка целувка).

 

Точно това е и основния проблем (в моите очи) на шоуто – това е типичен The CW сериал, насочен към тийнейджърки, особено по-грозноватите такива, които гледат TV по цял ден. Затова и тук сетингът е подобен на Arrow – доминиращи положителни герои със задължително фешънско излъчване, добри мацки (недоминиращи, но не и беззащитни), очакващи и, разбира се, получаващи (въпреки посредствената си визия, особено в Arrow) помощ от гореспоменатите рицари на бял кон герои. Да добавим и дразнещи (за мен) момичешки разговор между Катерин (главната героиня – Kreuk) и хейтърската и партньорка и, за вкус, щипка обожател с британски акцент и получаваме крайния резултат – CW orgasm by the book.

 

Поне за мен, кастът (а и сериалът) е почти спасен от Kristin Kreuk в ролята на детективката Катерин – още от Smallville си имам страшна слабост към нея. Остатъкът е… зле – вече споменах лъскавелкото, на който всяка реплика и движение са като извадени от CW сериал… oh, wait. На хейтърката пък всяка реплика е колко отвратителни са мъжете и как вече се „прочиства“ от тях – boo hoo, и вие не сте цвете за мирисане. Леко разнообразие прави JT – нърда на сериала (напоследък нърдовете сме навсякъде, включително и в дистопични сериали като Revolution, yay us!) и явяващ се съквартирант на звярелкото, но нека не се заблуждаваме – едва ли ще получи кой знае колко екранно време при очевадния основен сторилайн за „младежката любов“ (по-известна като хормони).

 

Обичам да ревюирам такъв тип слаби сериали – поне мога да отпусна душата и да го оплюя на воля, за разлика от някои които са толкова безлични, че ми идва да напиша няколко темплейтни ревюта и да ги ползвам за такива сериали. Макар че, ако трябва да сме честни, има причини да му дам шанс – най-сериозната такава е именно Kreuk, а и все пак конспирацията за серума не е толко… абе, Лана. Гледайте го заради Лана.

 

Rating: