За поколенията на iPad или кой да изберем?

1
Добави коментар
nikola.vladimiroff
nikola.vladimiroff

Точно когато си мислехме, че Apple представиха последният си iPad за тази година, те ни зашлевиха по един шамар и представиха още по-новия iPad mini!

Ако все още не сте се гмурнали в продуктовата линия на ябълката или просто искате да смените старият си таблет – вече има добра инвестиция!

 

Новите играчки от Apple

Ако трябва да сравняваме всичките iOS продукти на Apple, ще започнем с iPod touch или iPhone. Те са с най- малки размери, но и най-малко продуктивни, за сметка на това перфектни за работа в движение. Следва iPad mini, който запълва дупката межуд iPhone/iPod touch и iPad, с по- голям дисплей, възможността да работи с приложения за iPad, но по – лекият корпус и размерите му го правят най – удобния партньор. Подходящ е и за мързелуване и за работа в дживение. Следва iPad – той е с най- голям дисплей и най- продуктивен от iOS устройствата. Удобен е за предимно домашна употреба. Тук се включва и MacBook-а. В случая не е iOS устройство, но затваря кръга. По-голям и по-тежък от кой да е iOS продукт, с клавиатура и работи с всички десктоп приложения. Подходящ е за всички традиционни дейности.

 

Ако искате нещо различно от iPhone/iPod или MacBook, или какъвто и да е друг лаптоп – iPad-ите се вписват идеално в картинката.

 

iPad 4 или The New iPad

 

iPad 4 с удивителният Retina дисплей с резолюция 2048×1536!

 

 

Това е новият цар на таблетите!  Има всичко, което има и iPad 2, че дори и повече! Видимо iPad-а е с Retina дисплей, с резолюция 2048 x 1536, което е повече от FullHD 1080p телевизор натъпкан в 9.7 инчов екран. С други думи – не можеш да видиш пикселите. Говорейки за FullHD – може да възпроизвежда 1080p видео, както и да снима такова със своята 5MPx камера! Сравнен с iPad 3, има по-бърз Apple A6X процесор, 4G поддръжка и новият Lightning адаптер.

Предлага се в 6 разновидности според капацитета на паметта и поддръжката на безжичните мрежи 3G/4G – съответно 16,32 и 64 GB.

Ако желаете върха на сладоледа, последните екстри и всяка частица от страхотна технология, която Apple могат да предложат, това е таблетът за Вас!

 

iPad 2

Функционален, удобен и производителен.

 

iPad 2 16GB представен през 2011 е най-бюджетният таблет до момента, предложен от Apple! Цялостната му идея е да облекчи стартовата цена за хората, които за пръв път си купуват таблет и не желаят да се изсилват с парите, както и купувачите на едро – като училища и фирми.

Няма кристално ясният Retina дисплей, 4G поддръжка, новият супер бърз Apple A6X процесор или новият Lightning адаптер, или пък страхотната камера, но върви със същият iOS 6 и има достъп до AppStore и Safari, и може почти всичко, което новият iPad може. Освен това изглеждат почти идентични.

Предлага се отново в 6 варианта – 16/32/64GB с или без 3G модул.

И все пак, ако цената е по-голям проблем от това да притежаваш най-новият и най-добрият, iPad 2 е най-добрата входяща точка.

iPad mini

Най-новият и най-удобен таблет от Apple!

 

 

iPad mini е сравнително по-евтин от iPad 2 или iPad 4, но това е само допълнителна екстра от размерите и теглото му. В хардуерен аспект, в общи линии има същото тяло и компонентите като iPod touch 5 от 2012, включително алуминиевият корпус, Apple A5 процесор и опциите за капацитета. Има екран с размери 7.9 инча с резолюция 1024х768 и наподобява този на по-големия му брат iPad 2. Това означава, че има малко по-добра плътност – същата като при iPhone 3GS 163 ppi, за разлика от тази на iPad 2 – 132 ppi, но дори не се и доближава до тази на iPad 4 – 264 ppi.

Въпреки това, лекотата и размерите му са най-голямата разлика от останалите. Може да се държи лесно в ръцете, но не е толкова малък за да е on-the-go устройство като iPhone/iPod Touch или пък голям и подходящ за работа в седнало положение като другите iPad-и. Изключително удобен е за употреба по- продължително време, също така е достатъчно лесно да се побере в по-голям джоб от якето или в малка чантичка.

Отново се предлага в 6 варианта – 16/32/64 GB със или без 3G/4G модул.

Ако предпочитате портативност пред мощността на процесора и красотата на Retina дисплея, iPad mini е за вас!

 

Ами iPad 3?

iPad 3 изпада някъде във бездната между iPad 2 и iPad4…тъй като разликата му с iPad4 е нищожна, все пак ще сложим една таблица за сравнение.

След iPad 4, iPad 3 е вече най-нелогичният избор…

Въпроси?

Ако все още се чудите, кой да изберете, посетете сайта ни и пишете в чата или направо елате на място! Ще Ви помогнем в избора!