Обувките на… Диана Любенова

6
Добави коментар
juliak
juliak

Тя е красива жена. Има онзи секси, нисък глас, който всички тренираме да докараме в пубертета, но рядко ни се отдава да го превърнем в запазена марка. Има добър стил, прекрасно поддържана фигура, кожа и коса, силен и запомнящ се мъж до себе си и много силна енергия. Да играе г-жа Константинова в сериала на Нова телевизия „Забранена любов” й отива много. Властна, умна и силна, заета много и с успех в модния бизнес, екранният й образ е близък до действителния. За ролите, за мъжа, за обувките, за козметиката и някои други дамски страсти и размисли, поговорихме надълго с актрисата Диана Любенова.

V. S. Как си, как е настроението? Изглеждаш блестящо.
Д. Л. Благодаря ти, че го казваш, но всъщност съм малко уморена, а и с едни 4 кила отгоре.

V. S. По какво ги разбра тия 4 кила, фигурата ти е перфектна.
Д. Л. А, не е така. Сега по празниците бяхме в Америка с Лес, и там от расторант на ресторант, особено по тези Тако вериги, с мексиканска храна, качих и ми е много трудно сега. Как ли не опитвам, не мога да сваля.

V. S. Как поддържаш теглото по принцип, някакъв режим?
Д. Л. Имам си някакви неща които не ям от години. Свинско не съм яла сигурно от 15 години. Хляб много обичам, хляб с масло, но вече не мога да си го позволя. И гена е важен, но трябва да поддържаш форма. Имам си треньор, който си идва във фитнеса специално за мен, контролира килограмите ми. С манджата трябва да се внимава, особено като минеш 35 и особено с моята професия. Не само това, и козметиката е много важна. Аз съм голям фен на козметиката, луда съм от години. Не съм чакала да стана на 30, за да започна да ползвам някакъв продукт, това за мене е лудост някаква. Ползвам La Prairie, YonKa, Shiseido, от години и то. YonKa купувам от Америка, много ги харесвам. Не е скъп клас козметика, но е на основата на билки, на разни зелени неща и е много приятна, много лека. Ставам сутрин, мажа лицето с един лосион на YonKa, които е с разни растителни есенции преди крема за лице. Голям фен съм на Laura Mercier и смятам да я внасям. Много се запалих, това е козметиката, която гримира „Сексa и града”. Пак е френска, уникална. Има всякакъв вид коректори, и аз имам проблема със сенките около очите, открих един молив, който е течен в розови нюанси и прекрасно покрива. Има една специална серия за около очите – два коректора, които са разделени в кутийката и се ползват и за несъвършенства около очите и за самото лице. В дъното има пудра само за около очите. В това отношение просто съм луда, давам луди пари за това. Но съм доволна.

V. S. За какво друго даваш луди пари?
Д. Л. За обувки и бижута. Последните обувки си донесох от това пътуване. Paciotti, Guess, Luciano Padovan, Versace, купих си на Keneth Coll, едни много готини боти, цикламени. И едни много готини зимни ботуши, за сняг, за студено време. Н съм ги обувала откакто съм се върнала, защото няма къде. Те са от серията “ъгс” – грозни, груби обувки, с много вълна отвътре, и са на един дизайнер, който аз много уважавам – Еdd Hardy. Това са ми последните. Главно на американски дизайнери, много хубави неща правят, много качествени.

GF. Ferre

V. S. Сигурно е било голямо удоволствие в тия намаления и то при американския стандарт да си понапазаруваш.
Д. Л. Да, имаше страхотни намаления, много съм доволна.

V. S. Случвало ли ти се е да ти подарят обувки, някой мъж, примерно?
Д. Л. Рисково мероприятие е да ти подарят обувки защото трябва човек много добре да те познава и да знае какъв стил обичаш и носиш. От обувка до обувка има разлика, и трябва много добре да ме познава, за да знае дали ще влезна или не в дадена обувка. Не са ми подарявали обувки досега.

Едно добро попадение от Хонг Конг

V. S. Ти имаш изразен индивидуален стил, а в сериала вероятно те облича стилист. Имаш ли някаква съпротива, нещо, с което не си съгласна?
Д. Л. Да , Ралица Лъскова е стилистката, тя е завършила Художествената академия. Имах съпротива, да, особенo в началото. Към цялостната визия. Имахме сериозни разговори и с продуцентите, защото аз имах мнение как да изглеждам в ролята, след като разбрах за каква жена става дума и имах съвсем различна идея от това което беше тяхната представа. Те ми внушиха, че моят личен стил няма нищо общо с тази жена и аз абсолютно приех това.

V. S. Комфортно ли се чувстваш в екранния си образ, с екранния си съпруг?
Д. Л. Да, да, определено да. Със всички се чувствам много добре, мисля, че кастинга е прекрасен и става все по-добре, защото вече сме толкова близки, много се сработихме, държим се като семейство, много са сладки всички, работи им се. Имаме абсолютно семейни отношения – ревнуваме се понякога, репликираме се и то извън сцените, което е добър знак, че има емоция.

V. S. Имаш ли носталгия към телевизията, към ролята на водещ? Ти се справяше блестящо преди време в „Секс игри, ах”, но то спря.
Д. Л. Беше решение на новите собственици, които купиха и Нова ТВ, в крайна сметка не се разбрахме. Вероятно решиха, че ще им е по-евтино, ако купуват нещо наготово. Все пак са собственици на 50 канала в Европа, така че спокойно могат да сложат някой от техните формати.
Ако те поканят би ли се заела пак с това?
Да, бих, защото никога не е късно да говориш за това, за секс, за еротика. Не мисля, че са дискутирани всички теми, мога да говоря много за тях и знам, че има смисъл, така че съм готова ако такова нещо се случи. Не знам какво друго бих водила, трябва да е нещо, което да ми е много интересно.

V. S. За мода?
Д. Л. Не, не ми е интересно за мода. Интересно ми е да се занимавам със себе си, да си правя комбинации, да работя върху собствения си стил, но не и да водя такова предаване.

V. S. Сутрин колко време ти отнема да се доведеш до вида, в който се харесваш?
Д. Л. Много малко, не мисля много. Вечер ми е по-трудно, когато излизам. Иначе сутрин никога не се затруднявам, по-важно ми е да си направя сутрешния тоалет и да си изпия кафето на спокойствие.

V. S. Да, но очевидно много внимаваш как изглеждаш.
Д. Л. Да, така е. Винаги някой гледа и прави анализ. Често ме тормози, защото звездите в България все още не могат да си позволят да бъдат обгрижвани от различни марки или специалисти, и понякога ми писва да се занимавам и да мисля за това, че тази рокля съм обличала вече и не мога да я облека пак, защото веднага ще напишат, че … Това ме дразни донякъде, защото знаем в какво време живеем, в каква държава и човек трябва да е супер богат, за да си позволи да не облече нещо втори път. Аз имам толкова дрехи, които много харесвам, и не мога по тази причина да го облека втори път на някакво събитие.

V. S. Ти живееш с американец. Продуцентът в Ню Имидж Лес Уелдън е човекът, с който си от години. Той какво мисли по въпроса?
Д. Л. Той винаги ме предупреждава. Той гледа по друг начин на нещата. Все пак бизнеса в Холивуд е нещо различно, но и тук нещата започват да се променят.

V. S. На какъв език си говорите в къщи?
Д. Л. На английски. Имаме вечери, в които аз слагам правила, и си говорим на български. Той разбира 70%, но не може да се отпусне още. С мен си позволява и се опитва.

V. S. Ако ти поиска ръката ще му отговориш ли с йес?
Д. Л. Да, определено да. Но това за мен е незначителна подробност. Ние сме си казали да. За нас не е толкова важно. Аз не съм такъв човек, не ми е на първо място. Просто е важно как се чувстваш, да има взаимност, енергия, тръпка, уважение. Винаги съм имала подкрепата на Лес. Че ще ме изслуша и че ще ми даде правилния съвет. Той е с 11 години по-голям, но не му личат годините. Много е младолик.

V. S. Имаш ли правила в поведението си, в обличането, в стила?
Д. Л. Аз имам един собствен принцип – никога в седмицата не обличам едни и същи дрехи, просто това е един етикет който аз съм си създала. Никога не излизам на вечеря със същите дрехи, с които съм била през деня. Вечер винаги съм на висок ток. Винаги. И през деня понякога. Аз много съм чела за етикета, за начина, по който трябва да се държиш в обществото. Спазвам си го и съм много щастлива с това. От години ми е и ми е много приятно по този начин. Така можеш да бъдеш и различен. Да има разнообразие във визията ти.

V. S. Когато по някакъв повод се чудиш какво да облечеш и с нищо не се харесваш, какво правиш?
Д. Л. Винаги можеш да облечеш нещо, няма такъв филм. Винаги съм подготвена. Не обичам да пазарувам по повод, това ме притиска и правя грешки. И съм се отказала. Искам да ми е спокойно и да се насладя там, където отивам, на вечеря или друго мероприятие. Обичам разнообразието. Нови лица, нови познанства. Когато си все с едни и същи хора, и в тази компания не се вмъкват нови лица, познавате се до болка, е, много се обичате … но трябва да има нещо, което те провокира, нещо ново, за де е приятно все пак.
София е малко място, едни и същи места посещаваме, с едни и същи хора прекарваме времето си…

V. S. Привърженик ли си на пластичната хирургия, на дерма-процедурите, страх ли те от намеса, не те ли е страх?
Д. Л. Не ме е страх. Аз посещавам Скин-системс, д-р Крахтова, страхотно място.

V. S. Какво си правиш там?
Д. Л. Ох. Много неща, всичко ново което идва, общо взето го пробвам.

V. S. Какво би препоръчала на жена над 30-те?
Д. Л. Препоръчвам да отиде на козметик и то в един от добрите салони, да види от какво има нужда кожата й, и да почне да прави нещо системно. Не така, един път, защото така съм решила. Извинявай, аз познавам хора над 35 които никога не са почиствали лицето си и никога не са ходили на козметик. Говоря за мои колеги актриси. Не знам дали въобще искат да изглеждат добре. Не знам, може би пък аз прекалявам с тези неща. Днес съм с очила и шапка защото нямам грим, а не искам да слагам когато не снимам, защото това е ежедневен тежък грим, който е ужасен за кожата. И пуша. Така че трябва да внимавам. Опитвам се да спя много, поспалива съм, но не мога да спя от липса на време. Но съня се отразява много добре.

V. S. Кажи ни още за Скин-системс?
Д. Л. Много ги обичам там, има страхотни млади хора, които работят. Много са внимателни, деликатно подхождат към нуждите ти, аз правя специално терапия за около очите, имат изключително много и много интересни процедури.

V. S. Твоите корекции?
Д. Л. Имам ботокс на челото, защото имам много изразена мимика и много се бръчкам. Ама много. И то е грозно, стои грозно на екран. Ботокса релаксира мускула, повдига веждата, клепача също. Сега съм се навила и на една мезотерапия – полагат полезни вещества под дермата и стопяват мазнинки по тялото. И един дълбок пилинг искам да си направя, но нямам време.

V. S. До кога продължават снимките на „Забранена любов”?
Д. Л. Първият сезон е до края на юни и се надявам след това да продължи.

V. S. Благодарим ти, следим те с интерес.
Д. Л. Благодаря и аз.