Блогър заработи 333 000 долара за един ден

5
Добави коментар
cerise
cerise

Блогър заработи 333 000 долара за един ден

06 януари 2013 | 15:04

3215

Това може да звучи като първото изречение на спам, но блогър заработи 333 000 долара за близо 24 часа, докато работи от вкъщи, пише Mashable.

Не маловажен разбира се е фактът, че блогърът е популярният в САЩ политически коментатор Андрю Съливан. За неговото постижение до известна степен има принос и това, че в последното десетилетие той работи върху това да превърне блога си Daily Dish, в смесица от сериозни анализи, материали, които не са изпускане и видеа насочени към вкусовите рецептори.

Така че това постижение трудно може да бъде повторено в домашни условия.

Съливан обяви през миналата седмица, че от февруари се отделя от Daily Beast и спира рекламите на своя блог, въвеждайки годишна такса от 19.99 долара.

Съгласно новите условия за ползване на блога читателите ще могат да четат всичко на сайта безплатно, стига да достигат до него чрез линк или социална медия. Повечето неща ще могат да се четат безплатно дори и ако човек влезе направо на сайта. Съливан просто ще блокира кликването на бутона „Вижте повече“ който се намира по средата на по-дългите му статии.

Повече от 12 000 читатели вече са платили по 19.99 долара или повече за съдържанието на блога в продължение на година. Около 2 000 души са решили да дарят още по 5 долара над годишната такса, въпреки че не е било необходимо, а близо 1 000 души са допринесли с по 50 долара към блога над исканата такса.

„Средно читателите ни са платили с по 8 долара повече от това, което искаме от тях,“ сподели Съливан.

Така блогърът и неговия екип от седем души е на път бързо да достигне до финансирането в размер на 900 000 долара, което планират да наберат за първата година.

В направеното от Съливан има урок за медиите, които изпитват затруднения с финансирането. Рекламите не са всичко на този свят. Ако читателите харесват съдържанието ти и ги помолиш учтиво да си платят те ще платят.

Етикети:

Блогър

9 харесват тази статия

0 не харесват