Ново клане и то тексаско

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

В първия момент, когато чух, че ще правят ново „Тексаско клане“, при това 3D, си казах: „O, Боже, пак ли?“. В последно време започна да става доста модерно да се правят триизмерни римейкове на класически ленти и всеобщото мнение е, че това е тъпо и се прави само за пари.

По принцип и аз се придържам към тази гледна точка. Ясно e само по принцип обаче, защото, когато си пуснах трейлъра и чух как Коженото лице припуква „Husqvarna-та“, моментално се облещих и се лепнах за монитора. Явно старата любов и старата моторна резачка ръжда не хващат. „Тексаско клане“ отдавна е заел почетно място в ложата на най-значимите и жанроопределящи ужаси на всички времена и още един член в (уродливото) семейство на поредицата би трябвало само да радва феновете. Положително е и това, че „Тексаско клане 3D“ няма да е просто римейк на някоя от частите, а ще е напълно самостоятелен филм. Действието започва там, където свършва класиката на Тоби Хупър от 1974 г.

След като група младежи попадат на изроденото семейство Сойер и четирима от тях биват порядъчно изклани, а единствената оцеляла е ни жива, ни умряла, местните хора, които отдавна подозират семейството, сформират малко опълчение и отиват в забравената от Бога къща на садистите. Къщата е изгорена, а членовете на семейство Сойер – избити до крак. Или поне така си мислят всички. Естествено се оказва, че Коженото лице се е измъкнал и в продължение на десетилетия се е криел. Години след първата трагедия обаче младо момиче наследява имението на баба си, което е на стотици километри от изгорялата къща на Сойер в Тексас. Мацката (във всички филми от поредицата мацките винаги са били на ниво и тази не прави изключение) отива с приятели в бабината къща и разбира, че вместо лошият вълк, там я чака кръвожаден побъркан гигант с маска от човешка кожа и моторна резачка. След това истинският купон започва.

Сюжетът не е кой знае колко оригинален, но това все пак е „Тексаско клане“, а не „Обичайните заподозрени“, така че не се очаква зрителят да се ангажира интелектуално – очаква се да пищят жени, да бръмчи резачка, да хвърчат крайници. Съдейки от краткия трейлър, и този път разочаровани няма да има и „Тексаско клане 3D“ ще се хареса на контингента си от фенове (който впрочем не е никак малък). Датата на световната премиера беше вчера (4 януари), а дали и кога точно ще го види официално и България остава загадка.