Коя е последната тайна на Фреди Меркюри?

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Знаем ли истинската история на легендарния вокалист на Queen Фреди Меркюри?

Харесай страницата ни във Facebook

Отговор на този въпрос дава режисьорът Съни Сънински в театър „Възраждане“ в спектакъла „Последната тайна на Фреди Меркюри“.

Познатата на света „официална“ биография на Фреди е може би най-голямата мистификация в шоубизнеса на ХХ век. Изследователи са убедени, че тя е скалъпена след смъртта на артиста с фалшиви интервюта и неколцина лъжесвидетели от близкото му обкръжение. 

Факт е, че материалите със спомени за легендата изобилстват с противоречия. Имал ли е Меркюри страстна връзка с великия балетист Рудолф Нуреев, или двамата изобщо никога не са се срещали? Коя е била най-голямата му болка? 

Меркюри винаги е бил на показ, но почти никога себе си, категорични са актьорите, които влизат в кожата на един от най-великите гласове в историята на музиката.

Пиесата е за пътя на едно човешко същество към друго, за самотата на твореца и за манипулациите, на които е подвластен човекът на изкуството. 

В едно от малкото си интервюта притежателят на най-богатия глас сред виртуозите на рока обявява, че едно от първите му влияния идва от боливудския певец Лата Мангещар и Лайза Минели в „Кабаре“.

Премиерата на „Последната тайна на Фреди Меркюри“ е на 19 януари, от 19 часа на сцената на театър „Възраждане“.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It