Ново поколение роботизирани играчки Lego, управлявани с iOS и Android

2
Добави коментар
wweb
wweb

По време на изложението за компютърна електроника CES 2013, световно известната компания Lego представи нова линия играчки, позволяващи на деца и възрастни да създават, програмират и контролират собствени роботи. Комплектът съдържа всичко необходимо, за да управлявате творението си, без нужда от компютър, а единствено с помощта на смартфон или таблет.

Предишната Mindstorm инкарнация не бепо-различна от оригиналния модел, който излезе през 1998 г. и изискваше PC. Докато комплектът Mindstorms EV3 съдържа EV3 Intelligent Brick – програмен елемент, отделящ роботите от компютрите и даващ им собствен живот, с помощта на ARM9 процесор (с 64GB RAM и 16MB  флаш памет).

 

 

Самостоятелната Linux-базирана станция поддържа работа с iOS и Android устройства. Тя има USB порт, слот за SD карти и инфраред сензори за цялостен контрол над робота.

 

 

От Lego съобщават, че пакета Mindostorms EV3 ще включва мотори, сензори, 550 Lego елемента и програмна кутия. С помощта на безплатно iOS и Android приложение ще може да програмирате създанието си да ходи, да говори, да се движи и да прави каквото поискате. В комплекта ще откриете и 3D инструкции.

 

Следващото видео показва възможностите на предходното поколение Mindstorms играчки на Lego. Представете си, какви ще са уменията на новите модели:

 

 

Lego комплекта ще бъде достъпен чак през есента, като се очаква цената му да бъде около 350 щатски долара. Всеки лего фен трябва да види уникалния скок от ръба на света с Lego Felix.