Заключване с чип на вход и асансьор

1
Добави коментар

Електронно заключване с чип

Системите за контрол на достъпа до частни и обществени сгради непрекъснато се развиват и модернизират. Нуждата от ефективно заключване на входни врати, за недопускане на външни лица става все по-осезаема в последните години.

Най-удобният вариант е чрез електронно заключване с чип. Системите за контрол на достъпа с чип са изключително практични. Те са с дълъг гаранционен срок, на практика не се повреждат или износват, което спестява много разходи и нерви.

Настройката на системата е опростена, всеки може да се справи с нея с лекота. Електронните ключове с чип могат да се ползват за отключване на неограничен брой електронни брави. Контролът на достъпа се осъществява за всяка врата поотделно, като в паметта се въвеждат ключовете, имащи достъп до нея. Така в една сграда някои хора може да имат достъп навсякъде, а други да са ограничени. Така се осъществява и ефективен контрол на достъпа до асансьора, като могат да го ползват само хората, които плащат за неговата поддръжка. По същия начин се осъществява контрола до мазета, тавани, гаражи и други общи помещения.

Електронни системи за контрол на достъпа могат да се монтират на врати от всякакъв тип. За различните врати се определя най-подходящата брава, която да осъществи надеждно заключване. Метални врати, дървени врати, алуминиеви, PVC и дори врати с отляти в панела метални каси – за всички има подходящи модели електронни заключващи системи.

Електронни заключващи системи с чип са особено подходящи за дистанционно управление. Те могат да се свързват към домофонни системи, да се управляват посредством компютър и GSM – чрез изпращане на команден sms.

Изборът на електронен ключ за достъп до системата зависи от нивото на сигурност, което собствениците на сградата желаят да постигнат. Ключовете са два вида – от контактен и безконтактен тип. Контактните ключове осигуряват много високо ниво на сигурност. Те не позволяват да бъдат копирани по никакъв начин, а повреждането им е изключително трудно. При загубване на контактен ключ от типа ibutton, той просто се изтрива от системата и в нея се въвежда номера на новия ключ. Така старият става невалиден и губи правото на достъп.

Безконтактните ключове са значително по-евтини, но кодът им може да бъде копиран от автоключари. Този тип ключове също осигуряват надеждно заключване ако собствениците им ги пазят добре и не позволяват достъп до ключовете на външни лица.С електронно заключване с чип се осигурява безопасност и сигурност на всеки частен или обществен обект чрез ефективен контрол на достъпа.