Дейвид Боуи се завръща

2
Добави коментар
yApple

Да отпразнуваме рождения му ден с един хит, който той пише за групата „Мот дъ Хупъл“ в далечната 1972 г. – но изпълнен от него на живо в по-ново време: All the Young Dudes

Най-коментираната музикална новина на 8 януари сутринта (освен новото видео на One Direction) е завръщането на Дейвид Боуи с нов албум през първата половина на март. Заглавието му е The Next Day (На другия ден), а в деня на 66-годишнината си звездата пусна в официалния си сайт и iTunes първия си сингъл – Where Are We Now? (Къде сме сега?), в чийто текст си припомня своя западноберлински период през 70-те.

Предишният му албум Reality излезе през 2003 г. и бе последван от турне през 2004-та – включващо участие в рокфестивала на остров Уайт, откъдето е това негово концертно изпълнение. На закриването на олимпийските игри в Лондон м.г. под звуците на песента му Fashion дефилираха най-известните британски супермодели, но Боуи не бе на сцената, тъй като след претърпяната сърдечна операция през 2004-та е ограничил концертните си изяви и от няколко години насам не е пял на живо, припомни тогава Би Би Си.