Бойка Велкова ще взема ролята на Никол Кидман

2
Добави коментар
yApple

Актрисата репетира еротичната пиеса „Синята стая”

Бойка Велкова е започнала репетициите на провокативната еротична пиеса „Синята стая” от Дейвид Хеър, заради която преди десетина години холивудската звезда Никол Кидман влезе в театъра.

Режисьорът на „Американски прелести” Сам Мендес накара австралийската актриса да се съблече и това мигом превърна постановката на лондонския Уест Енд в хит, а после и на Бродуей. Рижавата красавица сваляше дрехите си с такъв замах, че критиците определиха изпълнението й като „театрална виагра“.

Дали и Бойка Велкова ще се съблече, зависи само от младата режисьорка Ани Васева, която вече даде заявка за нестандартен творец. Резултатът ще го установим за съжаление едва през октомври, когато в театър „Възраждане” излиза премиерата.

Ще припомним, че „Синята стая”, вече е поставяна на българска сцена и то с Аня Пенчева, на която партнираше не кой да е, а красавецът Андрей Баташов. Но звездата на Народния театър стигаше само до разголване до дантелено бельо, което макар и много секси не разкриваше всичко.

Най-вероятно заради това, че постановката на Снежина Танковска бе изчистена от директни сексуални сцени. В нея двойката на сцената пресъздаваше различни варианти на взаимоотношения между Мъжа и Жената. Този път в ролята на Андрей Баташов ще видим един от постоянните партньори на Бойка Велкова – Стефан Спасов. Костюмографията е дело на Майтия Цибулка, художник е Станимир Генов.

Разпечатай
Изпрати