Дейвид Боуи на 66 г. и с нова песен

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Дейвид Боуи на 66 г. и с нова песен

Дейвид Боуи. Снимка: Уикипедия

Легендарният рокаджия Дейвид Бауи днес навършва 66 години. По този повод, той направи подарък за феновете си като пусна нова песен, след 10-годишна творческа пауза.

Новото парче се казва „Къде сме сега“ и е представено на официалния сайт на музиканта, където клипът може да се гледа свободно. 

Песента е част от новия албум на британеца, който предстои да излезе на 8 март в Австралия и на 11 март в САЩ.  Той носи заглавието „The Next Day“ („Следващият ден“) и ще бъде продуциран от легендарния Тони Висконти, с когото Бауи работи от началото на кариерата си. За момента не е ясно дали Дейвид Бауи ще започне турне по повод издаването на новия албум.

„The Next Day“ ще бъде албум номер 30 в дискографията му.

Последната тава на рокаджията излезе през 2003 година.

Дейвид Боуи е британски певец, актьор, инструменталист, продуцент, аранжьор и аудио инженер. Кариерата му започва през есента на 1969 г. През 1975 г. успява да пробие и в САЩ.

През 2002 г. Би Би Си го класира на 29-то място сред 100-те най-известни англичани. През 2004 г. списанието „Ролинг Стоун“ го класира на 39-то място в списъка си на 100-те най-големи артисти за всички времена.

От 70-те години насам Боуи многократно декларира своята бисексуалност в интервюта за медиите.