Детоксикацията и черния дроб

16
Добави коментар
theones
theones

Детоксикацията и черния дроб

яну 09, 2013
Полезно

0

Неправилната поддръжка на тялото може да доведе до заболявания, дискомфорт и редица неразположения. За да помогнем на организма си да работи така, както трябва, много важно е да го познаваме и  да сме запознати с неговия начин на функциониране. Много важен аспект от нормалното функциониране на тялото ни има процеса на детоксикацията. Тя всъщност представлява изчистване на клетките от вредните вещества. Тях ги приемаме ежедневно с храната, с въздуха, с цигарите и др. Всички вредни вещества и отлагани метали в клетките трябва да бъдат изведени от него. За да се осъществи това, преди всичко трябва да се обърне внимание на черния дроб. Вярно, че всички органи и системи в организма имат такава функция, но главната роля играе черния дроб. Именно той пречиства нашия организъм и е важно да се грижим за неговото състояние. За да не затрудняваме работата на дроба а напротив да го улесним, не трябва да прием много алкохол, не трябва да приемаме много мазна храна,  много солено също не е здравословно. За детоксикиране на тялото благотворно влияе лютите чушлета. Освен всичко това, черния дроб има нужда от много вода.

Когато пием достатъчно вода дневно бъбреците си вършат своите функции, а черния дроб тези по предназначение. След като обърнем внимание на черния си дроб, който е един от основните чистачи на тялото ни, трябва да обърнем внимание и на това как живеем и как се храним. Прекалено мазната храна не е никак полезна, нито за стомаха, нито за сърцето, нито и за стройната фигура. Затова храната трябва внимателно да се подбира. В дневното меню трябва да има много плодове и зеленчуци и да се внимава при овкусяването. Прекалено много сол, захар или олио не са много полезни. Трябва да са в умерени количества, за да няма странични резултати. На второ място трябва да посочим важността на течностите. За да може тялото само да отвежда отпадните вещества от своите клетки, всички негови системи и особено отделителната трябва да функционират нормално. От своя страна, за да може отделителната система да работи добре, трябва да я снабдяваме с много течности и в частност вода. Трябва да се пие много чай, фрешове, понякога и по малко алкохол, но наистина малко и най-добре да е вино, в което има много антиоксиданти. Грижата за нашето здраве е лична отговорност. Детоксикирането трябва да е ежедневно като спазваме принципите на здравословното хранене и начин на живот.

Hubavica.eu съветва: Опознайте  собственото си тяло и неговия начин на функциониране за да може да се грижите  за него като добри стопани!

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Детоксикацията и черния дроб, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

tweet

6 съвета за успешна борба с целулита

Шоуто на Victoria’s Secret 2012/2013 много блясък и красота

Свързани статии

Здравословно…

яну 12, 2015 0

Как да се грижим за…

яну 08, 2015 0

Кафето води до…

ное 22, 2014 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0

Защо черешите са…

юли 23, 2014
0