IGZO технологията от бъдещето, е вече тук

1
Добави коментар
wweb
wweb

Японският технологичен гигант Sharp, представи част от възможностите на новата IGZO технология, по време на изложението за потребителска електроника CES 2013. По последни данни, Apple също възнамерява да използва иновативните панели в дисплеите на бъдещите iPhone, iPad i Mac устройства. IGZO технологията се отличава с невероятно нисък разход на енергия, по-богати, плътни и живи цветове, и още..

IGZO позволява на картината да продължи да се проявява на екрана, дори след като устройството бъде изключено. Благодарение на структурата от цинк, оксид, индий и галий – която ще замени стандартните материали от аморфен силикон – дисплеите на бъдещата електроника ще са още по-тънки и здрави.

 

 

Част от характеристиките на IGZO технологията са:

 

– свръх-висока резолюция и яснота: IGZO транзисторите са много по-малки от стандартните LCD части и притежават значително по-висока производителност. Следователно върху един дисплей може да бъде показано повече съдържание, създавайки изключително детайлна картина – до 4 пъти по добро качество от това на досегашните full-HD и 1080p LCD екрани. – ултра-нисък разход на електроенергия: Благодарение на иновативната подредба на материалите, IGZO дисплеите ще удължат живота на батерията на смартфони, таблети и лаптопи, а телевизорите и компютрите ще харчат почти символична електроенергия. – по-добра производителност при жестов контрол.

 

До колко по-тънки и енергоефективни ще бъдат новите продукти на Apple, предстой да разберем.