Честит Рожден Ден на Тодор Скримов! – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Днес – 9 януари, точно преди 23 години в Перник се ражда Тодор Скримов – една от изгряващите звезди на българския волейбол. Започва да се занимава с волейбол, когато е на 15 години. Първият му клуб е местният „Миньор“ (Перник), а в последствие преминава и в софийския „Славия“. Заминава за Франция, за да се развива и да търси поле за изява, тъй като, както той казва – „В България, ако не искаш да си либеро и не си над два метра, просто не те броят за жив“. След кратки проби Скримов започва да играе за четвъртодивизионния тим на Фрежюс. Там той прекарва два сезона преди да подпише с Пари Волей.

„Той пристигна на проби през април и веднага бе забелязан, спомня си треньорът му Маурисио Мота Паес. Беше млад, идваше от младежки отбор, играеше срещу шампион на Франция и въпреки това не се страхуваше. Вече виждахме, че му предстои голяма кариера, притежаваше невероятна амбиция и дързост. Играчи като този се взимат веднага“, споделя още наставникът на българина, който е начело на Пари Волей и до днес.

Пътят до националния отбор също минава през много трудности, но днес Скримов е неразделна част от българския тим. На Олимпийските игри в Лондон, Тошко доказа, че неслучайно е сред 12-тте най-добри български волейболисти. Поредното признание за българския волейболист бе от клубния му отбор – Пари Волей. От началото на сезона Скримов е капитан на отбора, което още веднъж показва качествата и възможностите, които той притежава!

Екипът на SportVOX му честити 23-рия рожден ден. С пожелания за много много здраве, никакви контузии, много щастие, много късмет и разбира се страхотни емоции и само победи на волейболното поле!